back to top

Након обуке у клубу Гордана ради свој “посао из снова”

Једна од мјера активне политике запошљавања које спроводи Завод за запошљавање Републике Српске јесте Клуб за тражење посла који има за циљ да незапосленим лицима пружи потребну подршку у активном тражењу посла. Захваљујући раду Клубова за тражење посла, све више младих успијева да пронађе запослење.

Клубу за тражење посла у Српцу обратила се и Гордана Ракић, тренутно запослена у фризерско-козметичком студију „Инитиум“. У наставку слиједи њена прича:

,,Моје име је Гордана и по занимању сам козметички техничар. Након завршене средње школе пријавила сам се на евиденцију незапослених лица Бироа Србац.

Недуго затим, савјетодавац из Бироа ме је позвао да се укључим у обуку Клуба за тражење посла, што сам са великом знатижељом прихватила.

Обука у Клубу ми је помогла да се ослободим свих страхова и ријешим недоумица у вези са аплицирањем за одређени посао. Научила сам правилно да напишем биографију и мотивационо писмо, а препоруке и смјернице у вези са разговором за посао, итекако су ми помогле када сам дошла на разговор код садашњег послодавца. Стекла сам додатно самопоуздање и сигурност, и иако немам радног искуства, схватила сам да имам шта да понудим будућем послодавцу – своју креативност, иновативност и жељу за напредовањем.

Убрзо сам, уз посредовање Клуба, добила свој први посао. Желим да нагласим да сада радим свој посао из снова и то код послодавца за кога могу слободно да кажем да је послодавац каквог само можете пожељети.

Моја порука младим људима је да буду отворени за сваки вид подршке приликом тражења посла, да не одбијају понуде које им се нуде, јер свако додатно знање  може у будућности бити пресудно за добијање посла. 

извор:https://www.zzzrs.net/index.php/vijest/nakon_obuke_u_klubu_gordana_radi_svoj_posao_iz_snova/ ')}

MOŽDA TE ZANIMA