Biro Novi Grad Sarajevo uskoro na novoj lokaciji

0
1847

U sklopu reforme razvijene kroz Projekat zapošljavanja mladih (YEP), a uz podršku Vlade Švicarske, pored izmještanja prostorija biroa Novi Grad obavljeni su građevinski radovi te je završena adaptacija i planirane infrastrukturne promjene kao dio aktivnosti potrebnih za primjenu novog modela rada u cilju pružanja boljih usluga za nezaposlene i poslodavce. 

Ovih dana privedeno je kraju i opremanje namještajem novih prostorija biroa koji će od naredne sedmice biti na usluzi građanima i građankama, a važno je naglasiti da se radi o birou sa najvećim brojem nezaposlenih u Kantonu Sarajevo.

Također, značajno je istaći da svi biroi u Javnoj službi za zapošljavanje Kantona Sarajevo, sem biroa Trnovo koji je u specifičnoj situaciji,  sada funkcionišu u skladu sa novim modelom rada što svjedoči o velikoj posvećenosti menadžmenta Javne službe za zapošljavanje Kantona Sarajevo koji je na najbolji mogući način prepoznao potencijale međunarodne podrške. 

Obavještavamo nezaposlene osobe s evidencije Biroa za zapošljavanje Novi Grad, kao i poslodavce sa Općine Novi Grad da će biro u postojećim prostorijama raditi do utorka, 17.04.2018. godine. Biro za zapošljavanje Novi Grad sa radom na novoj adresi o kojoj će Služba za zapošljavanje Kantona Sarajevo blagovremeno obavijestiti sve građane, početi će u srijedu, 18.04.2018. godine. (izvor:http://szks.ba/vijesti/obavijest-5/).

PODIJELI