Bolji uslovi rada i nove metode uskoro i u Podružnici Mostar – Odjeljenje II

0
1062

Danas je održan sastanak sa voditeljicom podružnice Mostar Odjeljenje II, Sabinom Šantić te su tom prilikom razmjenjena iskustva vezano za reformski proces u službama za zapošljavanje u BiH, a analizirani su i uslovi rada u Odjeljenju II iz ugla primjene novih metoda rada na ovoj lokaciji. Trenutno je u proceduri obezbjeđenje novog prostora za rad Podružnice Mostar Odjeljenje II, a koju će zajednički osposobiti Služba za zapošljavanje HNK/Ž i Projekat zapošljavanja mladih (YEP) uz podršku Vlade Švicarske. Na današnjem sastanku je zaključeno da je to neophodno, jer je preduslov za reformu obezbjeđenje adekvatne infrastrukture za primjenu novih procedura rada. 

Služba za zapošljavanje Hercegovačko-neretvanske županije/kantona je 21.09.2015.g. potpisala Memorandum o razumijevanju i suradnji o implementaciji Reformskog paketa, te je do sada urađeno sljedeće:

  • izrađena Situaciona analiza Službe za zapošljavanje HNŽ/K 
  • izrađeno i usvojeno Uputstvo za rad podružnica (nove metode rada se testiraju u Odjeljenju I, Konjicu i Čitluku, te uskoro i u Odjeljenju II)
  • usvojen Kompetencijski okvir za ključne poslovne procese u Službi za zapošljavanje
  • usvojen Vizuelni identitet enterijera Službe za zapošljavanje korišten za opremanje Podružnice Čitluk
  • rekonstruisana Podružnica Čitluk (u pripremi otvaranje i početak primjene Uputstva)
  • završena Uvodna obuka za primjenu novih metoda za sve zaposlenike četiri navedene podružnice (certificirani)
  • Uputstvo za rad u primjeni u Podružnici Mostar Odjeljenje I 
  • Obučeni savjetodavci za primjenu grupnog oblika savjetovanja – Kluba za traženje posla i u toku formiranje prve grupe u Mostaru (Odjeljenje I).

Ključni naredni koraci: Početak potpune primjene Uputstva u Konjicu, Čitluku i Odjeljenju II te uvođenje sistema za mjerenje učinaka. Galerija slika današnje posjete dostupna ovdje.

image-0-02-05-d79be7033fbcf3b35ee6a35a8886db0ae963192c5773917bf2c492574d2d53be-v

PODIJELI