Danas otvaranje kluba Mikser House Sarajevo

0
249

Od kako je u aprilu pokrenuta inicijativa da se otvori Mikser House Sarajevo, do danas, urađeno je jako puno posla, kako bi objekat konačno otvorio svoja vrata i to danas, petak, 8. septembra. Ovom prilikom će je organizovan značajan muzički i kulturni muzički program.

Danas u 18 časova biće otvoren Balkan Design Shop, a potom će u 19 časova će se u saradnji sa Međunarodnim komitetom Crvenog krsta biti otvorena galerija Frederic Maurice. Nakon toga će biti otvoren Mikser event space gde od 20 časova počinje koncert Dečije filharmonije sastavljene od divnih mladih muzičara iz Zagreba, Beograda, Skoplja i Sarajeva, na čelu sa dirigentom Ljubišom Jovanovićem i solistom Jovanom Kolundžijom. Osim klasičnog repertoara, biće izvedene i prepoznatljive numere filmske muzike.

U 22 časa biće otvorena vrata event spacea za sve prijatelje Miksera koji zbog ograničenog prostora nisu uspeli da dobiju pozivnicu, a biće održan koncert najvećeg svijetskog mega cara Ramba Amadeusa. Oko ponoći, kada đavoli i anđeli vode bitku oko spavanja, snove rasteruje urnebesni umjetnički DJ dvojac Uroš Đurić i Žika Todorović.

Drugog dana, posetioce čeka prvi komercijalni program Mikser House Sarajevo kluba, a prvi rif na svom terenu će, u 21 čas, odsvirati najpotentniji progresivni sarajevski bend SKROZ. Nakon Adnana, Šarana i ekipe i nakon skoro dve godine od poslednjeg nastupa u Sarajevu, na scenu izlazi Damir Urban&4.

Ulaznice za prvi komercijalni projekat Mikser Housea Sarajevo – koncert sastava SKROZ i Urban&4, možete nabaviti na svim prodajnim mjestima kupikartu.ba! 

Mikser House i Projekta zapošljavanja mladih (YEP) uz podršku Ambasade Švicarske, su potpisali Memorandum o raumjevanju, na osnovu kojeg je zajednički organizovano takmičenje za grafičke dizajnere i ilustratore sa područja bivše Jugoslavije da  za grafički dizajn fasade budućeg regionalnog kulturnog centra Mikser House. Najbolji i pobjednički prijedlog je svoju realizaciju dobio u okviru podrške Ambasade Švicarske u saradnji sa Motus Adolescenti udruženjem iz Istočnog Sarajeva. 

PODIJELI