Reformski paket: Počela obuka za drugu grupu evidentičara Javnih službi/Zavoda za zapošljavanje

0
516

Danas je u Sarajevu počela dvodnevna obuka namijenjena osoblju javnih službi za zapošljavanje koji obavljaju administrativno-evidentičarske poslove. Nakon što su nedavno usvojeni planovi obuka od strane javnih službi uz stručnu i tehničku podršku YEP-a, tokom aprila će se na četiri lokacije realizirati dvodnevne obuke kojima će biti obuhvaćeno blizu 200 zaposlenika svih javnih službi za zapošljavanje u BiH (kantonalne Javne službe za zapošljavanje  Zavod za zapošljavanje Republike Srpske i Zavoda za zapošljavanje Brčko Distrikta BiH). 

Obuka se odnosi na jačanje vještina u odnosu na standardizaciju poslovnih procesa u šalter sali i komunikacijske vještine. Treneri su prof.dr. Nedim Čaušević, gđa Ljiljana Zurovac te gđa Dženana Alađuz.

Nakon obuke, standardna praksa je da polaznici polažu pismeni test kako bi se provjerila efikasnost same obuke i nivo stečenog znanja. Podsjećamo, prošle sedmice je ista obuka realizovana u Tuzli i uspješno ju je završilo 27 evidentičara. Nakon ove grupe, slijede još dva ciklusa koja će se održati u Tesliću i Mostaru što praktično znači da će na ovaj način svi zaposlenici koji obavljaju administrativne poslove u Javnim službama za zapošljavanje biti obučeni i certificirani za prvi nivo Uvodne obuke. 

PODIJELI