Info veče: Kako uspješno aplicirati za posao?

0
895

Kako aplicirati kod novog poslodavca, to je pitanje koje sebi postavljaju mnogi koji su u potrazi za novim ili boljim poslom. U okviru edukacijske večeri 23. maja na Austrijskom institutu u saradnji sa Projektom zapošljavanja mladih (YEP) stručne savjete mladi su dobili od Emine Sarač, direktorice HR Odjela Raiffeisen Banke, Emine Užičanin, diplomirane psihologinje i HR Managera Uniqa osiguranja, te Venese Omerhodžić, više stručne saradnice za sektor zapošljavanja ispred Projekta zapošljavanja mladih (YEP). 

18622631_1807781169536684_3512730146139653338_n

Austrijski Institut redovno organizuje edukacijske večeri na različite teme, od toga kako aplicirati za stipendije u Austriji, predstavljaju austrijske poslodavce u Bosni i Hercegovini, ali je fokus i na tržište rada, odnosno kako unaprijediti zapošljivost sa znanjem Njemačkog jezika kako bi se pojedinci bolje i lakše zaposlili u BiH. Razlog za ovim angažmanom leži u činjenici da poznavanje kako Engleskog tako i Njemačkog jezika postaje redovan uvjet kod mnogobrojnih poslodavaca, naročito stranih poslodavaca. Info večeri je prisustvovalo oko 25 mladih koji traže posao, te su im savjeti  i informacije bile od izuzetne koristi.

Fotografija korisnika/ce Venesa Omerhodzic.

Predstavnica Projekta YEP se ovom prilikom fokusirala na mogućnosti koje nezaposleni mogu iskoristiti preko www.berzarada.ba, alata putem kojeg svaki pojedinac, ali najprije savjetodavac u Službi može plasirati korisnu mogućnosti koja će drugima pomoći da se informišu o dostupnim prilikama.Također istaknuta je prednost Službi za zapošljavanje  koje za mlade nezaposlene i dugoročno nezaposlene organizuju Klub za traženje posla, a kako bi što više nezaposlenih dobilo stručne savjete i podršku u traženju posla.

Fotografija korisnika/ce Venesa Omerhodzic.
Emina Sarač, direktorica HR Raiffeisen Bank
PODIJELI