Mentorska podrška

Vođenje sopstvenog biznisa zahteva različite veštine u različitim fazama poslovanja. Mladi preduzetnici najčešće nemaju iskustvo i kontakte i ne znaju kako da prevaziđu mnoge prepreke na koje nailaze. Njihova preduzeća su najranjivija tokom prve tri godine poslovanja i tada im je najpotrebnija pomoć u vođenju biznisa.

Za mladog preduzetnika, podrška iskusnog menadžera može da predstavlja ključ uspeha njegovog preduzeća koje je tek na početku ostvarivanja poslovnih rezultata. Uz podršku biznis mentora, mladi preduzetnici imaju više šanse da razviju poslovanje i opstanu na tržištu.

Mentorski rad u našem programu je volonterski, i odvija se „jedan na jedan“, 2-4 sata mesečno, minimum godinu dana. Odnos između biznis mentora i preduzetnika je odnos odgovornosti, poštovanja i poverenja i dobrovoljan je za obje strane. Obje strane ga mogu prekinuti u svakom trenutku, ako smatraju da ne funkcioniše dobro. U tom slučaju koordinator programa za mentora i preduzetenika pronalazi odgovarajuću zamjenu.

YEP mentorstvo korak po korak

  1. Ako se uklapate u YEP profil mentora, i želite da se priključite, popunite online prijavnu formu koja će uskoro biti dostupna na našem sajtu.
  2. Nakon toga će vas kontaktirati koordinator YEP programa i obaviti sa vama kratak telefonski intervju.
  3. Zatim ćete bićete pozvani na dvočasovni briefing za mentore, gde ćete biti detaljno informisani o našoj metodologiji biznis mentorstava i primerima iz prakse.
  4. Koordinator će vas zatim spojiti sa odgovarajućim preduzetnikom, koji će vas kontaktirati da zakaže prvi sastanak.
  5. Kada se upoznate sa preduzetnikom, i ako se i vi i preduzetnik složite da započnete mentorstvo, zajedno ćete definisati model saradnje – najčešće je u pitanju jedan sastanak mesečno (2-4 sata), dok se ostatak komunikacije odvija putem e-maila i telefona.
  6. Nakon toga ćete potpisati Sporazum o saradnji, kojim su definisani opšti uslovi vašeg zajedničkog rada.