Mikser House Sarajevo – planski sastanak o izgradnji fasade

0
682

Mikser House Sarajevo će predstavljati mjesto na kojem će se okupljati građani, arhitekte, dizajneri, filmski producenti i režiseri, muzičari i drugi, te predstavnici lokalne vlasti kako bi radili na razvoju neovisne scene kulture i na ohrabrivanju mladih kreativaca u izgradnji profesionalne karijere. 

170802 mikser house 3170802 mikser house 1

Danas je održan planski sastanak na kojem je dogovoren plan izgradnje fasade Mikser House koju finansira Vlada Švicarske, ali i naredne aktivnosti među kojima su koncerti mladih muzičara iz zemalja ex Jugoslavije i izložbe.

Prije svega, 17.augusta će biti predpremijera otvaranja Mixer House Sarajevo, što je 21 dan prije zvaničnog otvaranja 8.septembra kada se planira otvara galerija i Design Shop, a planirani su i muzički događaji.

Građevinski radovi na adaptaciji i kreiranju “fabrike kulture” su u toku, kako je prikazano na fotografijama. 

170802 mikser house

Izrada fasade počinje veoma brzo, a paralelno sa drugim građevinskim aktivnostima. Projekat murala na fasadi finansira Vlada Švicarske, a realizuje NVO Motus Adolescenti iz Istočnog Sarajeva. Podsjećamo, na Mikser Festivalu u proglašeni su dobitnici nagrada na regionalnom konkursu za grafičko rešenje fasade budućeg regionalnog kulturnog centra Mikser House. Stručni žiri u sastavu: Mirko Ilić, Bojan Hadžihalilović i Maja Lalić dodelio je dve prve nagrade, treću nagradu i nagradu publike na osnovu glasova posetilaca festivala. 

Grafičko rješenje fasade 

fasada-1030x500

PODIJELI