Drugi dan obuke za primjenu novih pristupa karijernoj orjentaciji i informisanju u Banja Luci

0
857

Nakon što je jučer održana radionica za prvu grupu pedagoga srednjih škola u regiji Banja Luka, danas je organizovana radionica za drugu grupu pedagoga što je u skladu sa planiranim aktivnostima na unapređenju karijenog usmjeravanja i orijentacije,  te su ovakve radionice već organizovane u Trebinju, Doboju i Prijedoru, a naredne sedmice će biti održane u Bijeljini i Istočnom Sarajevu. 

Viši stručni saradnik Zavoda g. Dalibor Žunić, (uz monitoring koji provodi gđa Mia Hadžiahmetović, višeg stručnog saradnika za razvoj i upravljanje ljudskih kapacitetima Projekta zapošljavanja mladih),  pruža podršku pedagozima srednjih škola u uvođenju novog metoda u radu sa učenicima završnih razreda srednjih škola koji podrazumijeva korištenje Priručnika “Zumiraj zapošljavanje mladih” i  audiovizuelnh materijala iz dokumentarnog filma “Pravila igre” Кorištenje Priručnika   je odobrilo Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske, a metodologija je razvijena u okviru Projekta zapošljavanja mladih (YEP).

Banja luka Zumiraj Zapošljavanje (2)  Banja luka Zumiraj Zapošljavanje (4)Banja luka Zumiraj Zapošljavanje (3)

PODIJELI

Warning: A non-numeric value encountered in /home3/waftu40adoty/public_html/wp-content/themes/Newspaper/includes/wp_booster/td_block.php on line 326