O dobrim praksama YEP-a će se čitati u ciriškim novinama “Neue Zürcher Zeitung”

0
160

Projekat zapošljavanja mladih (YEP) danas je domaćin posjete g. Thomas Fustera koji piše za najčitanije novine na njemačkom jeziku u Švajcarskoj – ciriški “Neue Zürcher Zeitung”. 

Tokom posjete BiH g. Fuster je u prilici da se informiše o švajcarskoj podršci BiH generalno, ali prije svega sa fokusom na inicijative koje ostvaruju dugoročni impakt putem podrške privatnom sektoru kao i izgradnji održivog ekositema. Sa obzirom na navedeno, Projekat zapošljavanja mladih (YEP) dobio je priliku da uglednom novinaru prezentira rezultate YEP Inkubatora poslovnih koji je uticao na aktivaciju više od 1.200 potencijalnih preduzetnika te finansijski i stručno podržao pokretanje više od 120 biznisa. Podsjećanja radi, YEP Inkubator poslovnih ideja je realizovan u saradnji sa 33 lokalne zajednica kao zaključak 4 – og Foruma službi zapošljavanja.

Današnja posjeta YEP-u pored kratkog susreta sa članovima tima uključivala je i posjetu poduzetnicima u Visokom kako bi oni iz prve ruke prezentovali benefite švajcarske podrške putem Projekta zapošljavanja mladih (YEP). YEP je u saradnji sa ovom lokalnom zajednicom podržao sedam biznisa, ali su se danas sa g. Fusterom susreli preduzetnici i preduzetnice Dženan Hodžić XZo – egzotično voće i povrće, Alisa Mujkanović Bogda rukotvorine, Elvira Čurt proizvodnja i prodaja torbi “Elvira”, Adnan Užičanin Kovačnica – predmeti od gvožđa.

YEP nastavlja sa podrškom biznisa koji su bili uključeni u YEP Inkubator kroz mentoring program Impakt, kako bi svakom poduzetniku pojedinačno ponudili dodatnu pomoć u skladu sa individualnim potrebama svakog poduzetnika. 

 

PODIJELI