Podrška mladim inovatorima: realizovan III modul preduzetničke obuke

0
1380

U organizaciji Projekta zapošljavanja mladih (YEP), koji podržava Vlada Švicarske, učesnici YEP/IEEE Innovation Hackathona danas su završili treći modul obuke u sticanju preduzetničkih vještina prema CEFE metodologiji. 

Timovi koji su svoje inovacije i preduzetničke ideje predstavili na IEEE Kongresu, 4.12.2016. godine, aktivno rade na transformaciji ovih ideja u održive biznise. Četverodnevna sesija CEFE obuke koja završava danas, obuhvatila je oblasti upravljanja vremenom, amortizacije, ROI, inženjeringa vrijednosti, upravljanja troškovima u uslovima konkurencije, te izrade plana proizvodnje. 

170402_CEFE_obuka_III_03

CEFE obuka je samo dio programa podrške koju YEP pruža inovatorskim timovima u pokretanju vlastitih startupa i izlasku na tržište. U nastavku zajedničkog rada, nakon završetka posljednjeg modula CEFE obuke, perspektivne ideje će biti valorizovane kroz biznis planove te podržane u izlasku na tržište. 

Napredak svih timova sa aspekta procjene mogućih tržišnih aplikacija razvijenih inovacija je očigledan. YEP tim sa nestrpljenjem očekuje nastavak rada i skoro pojavljivanje najperspektivnijih ideja na domaćem i međunarodnom tržištu.

PODIJELI