Posjetite štand Kluba za traženje posla na Sajmu zapošljavanja

0
1405

Danas se u Domu mladih u organizaciji JU “Služba za zapošljavanje Kantona Sarajevo” održava Sajam zapošljavanja u domenu informacionih tehnologija,  turizma i ugostiteljstva.

Štand Kluba za traženje posla u okviru promocije JUSZZKS

Pored ponude slobodnih radnih mjesta, na kojoj će se predstaviti 38 poslodavaca, posjetioci će imati priliku da se prijave i na besplatnu obuku – prekvalifikaciju i dokvalifikaciju u brzorastućim djelatnostima i slijede prakse koje su širom svijeta pokazale dobre rezultate.

Služba za zapošljavanje je za potrebe Sajma putem aktivne mjere Klub za traženje posla pružila podršku ciljanoj grupi nezaposlenih osoba kako bi se što uspješnije predstavili prisutnim poslodavcima, i pokazali prednosti Klubova. Klub za traženje posla predstavlja mjeru grupnog savjetovanja kroz koju grupe nezaposlenih uz pomoć voditelja Kluba aktivno traže posao, koristeći mrežu kontakata, međusobne razmjene informacija o tržištu, te kroz višednevne radionice vraćaju ili stiču radne navike, jer traženje posla je posao. 

Sajam zapošljavanja Službe za zapošljavanje KS u Domu mladih

Također zahvaljujući podršci IT kompanija, na ovogodišnjem Sajmu zapošljavanja biće prezentirane mogućnosti i efekti 3D tehnologije, kao i prilike koje ova tehnologija pruža u oblasti rada i zapošljavanja. U okviru Sajma zapošljavanja održat će se i dva okrugla stola, pod nazivom “Nedostatak kadrova u IT sektoru, proizvodnja kadrova” i “Povećan broj turista i definisanje potreba za specifičnom radnom snagom prema sezoni”. Cilj okruglih stolova je odgovor na pitanje kako ubrzati integraciju nezaposlenih na tržište rada u Kantonu Sarajevo.

Novina ovogodišnjeg Sajma zapošljavanja je prezentacija  osam uspješnih start up firmi koje su pokrenute uz podršku Programa sufinansiranja samozapošljavanja. Ovih osam kompanija je već zaposlilo 18 nezaposlenih osoba, a njihov rad i angažman postaje sve prepoznatljiviji na  bosanskohercegovačkom tržištu.

PODIJELI