Prezentacija YEP/IEEE Inovacijskog izazova u Mostaru

0
1168

Projekat zapošljavanja mladih (YEP) i Institut inženjera elektrotehnike i elektronike (IEEE) u saradnji sa SPARK biznis parkom Mostar, pozivaju vas na prezentaciju Javnog poziva za učešće u YEP/IEEE Inovacijskom izazovu 2017. Prezentacija će se održati u prostorijama Spark Business Parka u Mostaru, u srijedu 12.07.2017. godine sa početkom u 11.00 sati.

YEP/IEEE Inovacijski izazov 2017, prvenstveno je namijenjen studentima i nastavnom osoblju tehničkih fakulteta u BiH ali aplicirati mogu i mladi profesionalci i članovi IEEE, bez obzira na godine.

Učesnicima izazova, YEP i IEEE pripremili su program podrške u razvoju inovacija i njihovoj transformaciji u uspješne biznise. Podrška obuhvata program jačanja preduzetničkih vještina, mentorstvo u izradi poslovnog plana i stručnu i finansijsku podršku u izradi prototipa inovacija.

Najbolje inovacije – poslovne ideje, biće predstavljene javnosti i investitorima na IEEE Student and Young Professional Kongresu koji se održava na međunarodnom Burch univerzitetu u Sarajevu od 01 – 04.12.2017. godine. Nakon kongresa, idejama čiji komercijalni potencijal bude ocijenjen pozitivno biće ponuđena dugoročna saradnja u pokretanju poslovnog poduhvata u obliku investicija i nastavku stručne i mentorske podrške.

Pored YEP/IEEE Inovacijskog izazova, učesnicima prezentacije biće predstavljen i međunarodno startup takmičenje – susret korporacija i inovatora BETAPITCH Mostar u organizaciji Spark biznis parka i Betahausa, koji se održava 7-8.09.2017. godine u Mostaru.

BHS-Betapitch-WEB

SPARK je napredna digitalno-tehnološka akceleratorska platforma za regionalne startupe i projekte od strane uspješnih europskih tvrtki. Nastao je iz NSofta, tvrtke koja se nalazi na 5. mjestu Deloitte-ove ljestvice najbrže rastućih tvrtki u središnjoj Europi. Spark obuhvata: SPARK school, SPARK lab, SPARK startup i SPARK business, time pokrivajući čitav životni vijek korporativnog razvoja.

PODIJELI