Prijavite se na YEP/IEEE Inovacijski izazov 2017: od tehničke inovacije do biznisa

0
10928

Međunarodni Institut inženjera elektronike i elektrotehnike (IEEE) i Projekat zapošljavanja mladih (YEP), uz podršku Vlade Švajcarske, objavljuju Javni poziv za učešće na takmičenju:  

YEP/IEEE Inovacijski izazov 2017 – YEP/IEEE Innovation Challenge 2017

Innovation Challenge otvoren je za prijave do 10.07.2017. godine. Ovim putem pozivamo sve inovatore, prvenstveno studente tehničkih i drugih fakulteta u BiH da samostalno ili u timovima prijave svoje poslovne ideje. Prijava se provodi putem portala http://preduzetnik.berzarada.ba. Prijavljene ideje i njihovi nosioci će učestvovati u programu YEP Inkubatora poslovnih ideja koji uključuje program jačanja ličnih preduzetničkih vještina, mentorsku podršku u izradi poslovnog plana i finansijsku podršku u izradi prototipa inovacija. IEEE će zainteresovanim učesnicima osigurati stručno mentorstvo međunarodnih eksperata iz IEEE strukture te predstavljanje poslovnih ideja panelu međunarodnih stručnjaka na IEEE Students and Young Professionals Kongresu 2017, koji se od 01-04.12.2017. godine održava na međunarodnom Burch Univerzitetu u Sarajevu.

PreduzetnikNews01

Inovacijama koje pokažu komercijalni potencijal biće ponuđena dugoročna stručna i finansijska podrška u formi investicije za razvoj biznisa. 

YEP/IEEE Innovation Challenge 2017, rezultat je prošlogodišnje saradnje IEEE i YEP-a na organizaciji Innovation Ideathon/Hackathon 2016 koja je rezultirala predstavljanjem 13 inovacija sa 8 elektrotehničkih, mašinskih, ekonomskih i fakulteta informacijskih tehnologija iz Banja Luke, Istočnog Sarajeva, Mostara, Sarajeva, Tuzle i Zenice na IEEE Students and Young Professionals Kongresu (SYPC), u decembru prošle godine. Najuspješniji timovi su nakon predstavljanja na Kongresu učestvovali u YEP inkubatoru poslovnih ideja, čime su znatno unaprijedili tehnička rješenja svojih inovacija ali i poslovne modele putem kojih će inovacije biti predstavljene na tržištu. Pobjednik prošlogodišnjeg izazova, tim ZEN3D sa Mašinskog fakulteta Univerziteta u Zenici, svoju ponudu PiProjektor uređaja, obogatio je i drugim sadržajima – prvenstveno 3D printerima vlastite proizvodnje. Registracija biznisa koji će ove proizvode ponuditi tržištu uz podršku YEP-a i IEEE očekuje se do kraja ove godine.
170612_YEP_IEEE_01

Tim ZEN3D sa Mašinskog fakulteta Univerziteta u Zenici, pobjednik YEP/IEEE Innovation Ideathona/Hackathona 2016

Na sljedećim linkovima možete pronaći više informacija o Inovacijskom izazovu, IEEE, Projektu zapošljavanja mladih (YEP) i IEEE Students and Young Professionals Congress 2017.

PODIJELI