Priznanja najboljim Klubovima za traženje posla u 2018.godini

0
357

Sinoć je nakon održanog 6. Foruma službi zapošljavanja održana svečana ceremonija tokom koje su dodjeljena priznanja najboljim  Klubovima za traženje posla u BiH tokom 2018. godine.

U 2018.godini 1502 mladih nezaposlenih je uključeno u program Kluba za traženje posla, od čega se 440 njih zaposlilo, što je povećanje za 10% u odnosu na 2017.godinu.

Rad Klubova za traženje posla se prati i analizira na osnovu tri definisana indikatora:

1. Broj članova Kluba (20% ukupnog rezultata) – I1
2. Broj intervjua za posao na koje su pozvani članovi Kluba (20% ukupnog rezultata) – I2
3. Broj zaposlenih članova Kluba (prati se šest mjeseci po završetku programa u Klubu) (60% ukupnog rezultata) – I3

Prosječna efikasnost je utvrđena postavljenim targetima za svaku lokaciju uzimajući u obzir veličinu grada, ekonomske lokalne uvjete u kojima biro funkcioniše čime se daje mogućnost za poređenje manjih i većih gradova. Najbolji Klub za traženje posla unutar Zavoda za zapošljavanje Republike Srpske za 2018.godinu  je Gradiška,  drugi je Klub Srbac dok je treći Klub pri birou Derventa.

U Federaciji BiH najbolji Klub za traženje posla je Sarajevo (Služba za zapošljavanje KS), drugi je Klub za traženje posla Tuzla (Služba za zapošljavanje TK) i treće mjesto je zauzeo Klub za traženje posla Goražde (Služba za zapošljavanje BPK Goražde). 

Klub za traženje posla se u 2018.godini implementirao u 26 biroa za zapošljavanje. Tokom večere predstavljen je set uspješnih priča mladih koji su se zaposlili nakon što su prošli program Kluba, što je redovna praksa Projekta a kako bi se afirmisao rad javnih službi za zapošljavanje, motivisali nezaposleni za aktivno traženje posla.

 

PODIJELI