Reformski paket: Finaliziranje radova u Zavodu za zapošljavanje Brčko Distrikta

0
1672

Reformskim paketom Projekta zapošljavanja mladih – YEP, koji je podržan od strane Vlade Švicarske, obuhvaćen je i Zavod za zapošljavanje Brčko distrikta BiH, za koji je otvorenje novih prostorija planirano do kraja tekuće godine a kako smo i ranije izvještavali.

Trenutno je u toku finalizacija unutarnjih građevinskih radova novih prostorija Zavoda nakon čega slijedi opremanje prostorija namještajem te bi sve trebalo biti završeno do kraja tekuće godine.

Važno je naglasiti da je su sve ove aktivnosti rezultat zajedničkih ulaganja Zavoda za zapošljavanje Brčko distrikta i Projekta zapošljavanja mladih.

Podsjećamo jučer je održan i deveti sastanak radne grupe na kojoj su tema sastanka bili i građevinski radovi kao i opremanje namještajem nove zgrade Zavoda, te je realizovan obilazak prostorija u cilju uvida u trenutno stanje. 

Sve sprovedene aktivnosti realizuju se sa krajnjim ciljem kreiranje inrastrukturnih preduslova za implementaciju ostalih reformskih aktivnosti i uvođenje novih procedura rada – primarno, razdvajanje savjetodavnih od evidentičarskih usluga, koje za krajnji cilj ima pružanje kvalitetnijih usluga nezaposlenim licima. 

Prethodno je Projekat zapošljavanja mladih (YEP), uz podršku Vlade Švicarske, pružio podršku ZZZBD u odnosu na izradu Uputstva o radu, obuke za zaposlenike u cilju upoznavanja sa novim modelom rada, uvođenje  IT aplikacije za praćenje rada sa nezaposlenima, izrađen je informativno promotivni materijal te je razvijena metodologija za rad Mobilnog biroa. 

PODIJELI