Reformski paket: Potpisan ugovor sa Službom za upošljavanje Županije Posavske

0
240

Danas je u Brčkom potpisan Ugovor o primjeni Reformskog paketa sa Službom za upošljavanje Županije Posavske. Ugovor su potpisali dr Ranko Markuš, ispred Projekta zapošljavanja mladih (YEP) i ravnatelj Službe, gospodin Luka Jurić. 

Ovaj korak predstavlja i finalni formalni korak koji je preduslov implementacije aktivnosti Reformskog paketa, a pored razdvojenih savjetodavnih i evidentičarskih usluga, Služba će dobiti stručnu i tehničku pomoć u smislu jačanja i izgradnje internih kapaciteta kroz relevantne obuke, dok predstoje i izvjesne infrastrukturne prilagodbe.   

Na osnovu provedene ” situacione analize” koju je proveo YEP, a s obzirom na novi model rada u narednom periodu u Službi za upošljavanje Županije Posavske biće potrebno sljedeće.

  1. Nadogradnja pravnog/institucionalnog okvira, prije svega izrada internih uputstava za rad biroa.
  2. Osposobljavanje za primjenu novih metoda trijaže, izradu individualnog plana zapošljavanja, animaciju i osnovno poduzetničko savjetovanje i selekciju, kao i provođenje grupnih oblika rada.
  3. Uvođenje Kluba za traženje posla kao jedne od mjera grupnog savjetovanja u Birou Odžak.
  4. Nadogradnja informacijsko/komunikacijskog sustava Službe, kako unutrašnjih, tako i komunikacija s javnošću.
  5. Standardizacija metodologije rada sa poslodavcima. Standardizacija procesa rada i uvođenje metodologije mjerenja učinaka.
  6. Poboljšavanje i standardizacija analitike i praćenja trendova na tržištu rada, osobito strukture nezaposlenih i ključnih poslodavaca.
  7. Razvoj novih usluga kao podrška aktivaciji različitih ciljnih grupa, osobito mladih, dugoročno nezaposlenih i nezaposlenih iz ruralnih područja (novi modeli samozapošljavanja).
  8. Restrukturiranje načina informiranja i savjetovanja u osnovnim i srednjim školama (prijenos na pedagoško osoblje u školama u koordinaciji i uz stručno usmjeravanje Zavoda).
  9. Razvoj strategije/programa stalnog usavršavanja zaposlenika Službe te uvođenje metodologije mjerenja učinaka.
PODIJELI