Reformski paket: Radni sastanak sa menadžmentom Zavoda za zapošljavanje Republike Srpske

0
155

Danas je u Palama održan sastanak predstavnika Projekta zapošljavanja mladih (YEP) koji podržava Vlada Švajcarske sa direktorom Zavoda za zapošljavanje Republike Srpske g. Miroslavom Vujičićem. Tema sastanka je bilo snimanje stanja u svim biroima Zavoda za zapošljavanje Republike Srpske; tačnije identifikovanje infrastrukturnih i tehničkih potreba za adekvatnu primjenu novog modela rada. Sa obzirom da je menadžement ove institucije opredjeljen da osigura jednake uslove u svim biroima potrebno je provjeriti trenutno stanje kako bi Zavod adekvatno planirao resurse.

U partnerstvu sa YEP-om planirano je ulaganje u biroe Prijedor, Bijeljina i Šamac, Zavod za zapošljavanje Republike Srpske je izradio detaljan predmjer radova te će uskoro biti objavljen poziv za odabir izvođača radova. Svi infrastrukturni radovi unutar Zavoda za zapošljavanje Republike Srpske se izvode u skladu usvojenim grafičkim standardima koje je izradio YEP u prethodnom periodu. 

Bila je ovo prilika da se razgovara o planiranim aktivnostima na razvoju ljudskih resursa u kojima će učestvovati uposlenici Zavoda kao što su tematske obuke u cilju jačanja savjetodavnih vještina, ali i radionica koja će biti održana u cilju izrade interne i eksterne komunikacijske strategije. Također bilo je govora o sutrašnjoj radionici u kojoj učestvuju i članovi komisije za evaluaciju Individualnih planova za zapošljavanje a koja za cilj ima procjenju kvalitete IPZ-a kao najvažnijeg savjetodavnog alata u radu sa nezaposlenima.  

PODIJELI

Warning: A non-numeric value encountered in /home3/waftu40adoty/public_html/wp-content/themes/Newspaper/includes/wp_booster/td_block.php on line 326