Reformski paket: Sastanak Radne grupe Zavoda za zapošljavanje Brčko distrikta

0
1616

Danas je u Zavodu za zapošljavanje Brčko distrikta održan deveti sastanak Radne grupe tokom kojeg je bilo govora o daljnjim aktivnostima koje se, primarno, odnose na implementaciju Reformskog paketa, a u skladu sa prethodno usaglašenim planom aktivnosti.

Tema sastanka tako su bili i građevinski radovi te opremanje namještajem nove zgrade Zavoda koja bi građanima trebala biti na usluzi krajem tekuće ili početkom naredne godine.

U fokusu sastanka su bile i obuke za zaposlenike Zavoda, slijedom provedene analize potreba za obukama, ali i dodatne obuke koje se tiču jačanja kapaciteta relevantnih za primjenu novog modela rada.

Također je bilo riječi i o skorašnjoj studijskoj posjeti savjetodavaca ove službe -Službi za zapošljavanje Kantona Sarajevo – Birou Novo Sarajevo, koja za cilj ima da se na principima kolegijalne razmjene znanja i iskustava zaposlenici Zavoda za zapošljavanje Brčko distrikta direktno upoznaju sa savjetodavnim procesima koji se u JUSZZKS provode već duži vremenski period.

Aktivnosti Reformskog paketa, pa tako i aktivnosti u kontekstu saradnje sa Zavodom za zapošljavanje Brčko distrikta, implementiraju se u okviru Projekta zapošljavanja mladih -YEP uz podršku Vlade Švicarske. 

 

PODIJELI