Reformski paket: Unaprijeđenje infrastrukture u JU SZZ Županije Zapadnohercegovačke – Podružnica Posušje

0
299

U sklopu početka realizacije infrastrukturnih prilagodbi u JU SZZ Županije Zapadnohercegovačke a koje su predviđene Reformskim paketom YEP, danas je tehnički tim Projekta zapošljavanja mladih izvršio terenski obilazak Podružnice Posušje u cilju uvtrđivanja stanja lokacije koja će biti predmet budućih građevinsko-zanatskih radova. 

Shodno prethodno usaglašenom akcionom odnosno investicionom planu, u sklopu predstojećih aktivnosti planirana je rekonstrukcija prostorija podružnice Posušje u cilju kreiranja adekvatnih infrastrukturnih uslova koji u konačnici trebaju polučiti kvalitetniju uslugu nezaposlenim licima.

 

“Reformski paket koji provodi Projekat zapošljavanja mladih uz podršku Vlade Švajcarske  podrazumijeva skup elemenata čijim se provođenjem unapređuje rad Javnih službi za zapošljavanje i predstavlja holistički pristup – prilagođavanje infrastrukture, nove savjetodavne alate, uvođenje sistema za praćenje učinaka i sl. sve u cilju da bh službe u najvećoj mogućoj mjeri usklade svoj rad sa trenutnim evropskim standardima i praksama”.  

PODIJELI