Reformski paket: Uspješno završena specijalistička obuka za savjetodavce

0
458

Kako smo i izvještavali, u Sarajevu se tokom dva protekla dana realizovala obuka za savjetodavce javnih službi za zapošljavanje FBiH i Zavoda za zapošljavanje Brčko Distrikta BiH, a kao nastavak specijalističke obuke započete u maju tekuće godine. 

U sklopu dvodnevne obuke, koja je ujedno predstavljala i zaključni modul drugog, naprednog nivoa certificiranja savjetodavaca, učesnici i učesnice su obrađivali teme aktivne politike zapošljavanja, informacija o tržištu rada, komunikacijskih vještina i upravljanja vremenom i stresom. 

Realizovanom obukom objedinjen je set obuka koje predstavljaju nivo 2 certficiranja savjetodavaca, te su položivši današnji test ukupno certificirana 23 savjetodavca iz sljedećih službi: Službe za zapošljavanje Kantona Sarajevo, Službe za zapošljavanje Tuzlanskog kantona, Službe za zapošljavanje Bosansko-podrinjskog kantona Goražde te Zavoda za zapošljavanje Brčko Distrikta BiH. 

Dvodnevna obuka realizovana je za prvu grupu savjetodavaca kantonalnih službi FBiH, dok se u predstojećoj sedmici obuka realizuje i za drugu grupu, te kroz dodatne termine i za savjetodavce Zavoda za zapošljavanje Republike Srpske. 

Obuku su realizovale Alma Suljović stručna saradnica Projekta za razvoj i upravljanje ljudskim kapacitetima te Meri Lorenčič, stručnjakinja za tržište rada. 

 

 

PODIJELI