Reformski paket: Završena preduzetnička obuka za zaposlenike javnih službi za zapošljavanje

0
1762

U protekla tri dana je finalizirana preduzetnička obuka za zaposlenike javnih službi za zapošljavanje prema CEFE metodologiji. Obuka ima za cilj  unapređenje vještina i razvoj kapaciteta zaposlenika kako bi se oni osposobili da budu mentori i podrška nezaposlenim licima koja apliciraju za programe samozapošljavanja službi po programima aktivnih mjera zapošljavanja. Obuka će pored stečenih vještina rezultirati i priručnikom za pružanje preduzetničke podrške nezaposlenim licima koju će zaposlenici moći koristiti u svakodnevnom radu, a i sami učesnici učestvuju u izradi istog. 

Detalj sa dodjele certifikata, uručivanje certifikata zaposleniku Zavoda za zapošljavanje Republike Srpske

U periodu od februara do novembra 2017. obučeno je 26 zaposlenika koji dolaze iz Zavoda za zapošljavanje RS, Zavoda za zapošljavanje Brčko distrikta, te kantonalnih službi za zapošljavanje, a plan je da se sa ovim modelom jačanaj kapaciteta nastavi i naredne godine pri čemu bi se razvijali trenerski kapaciteti javnih službi, u cilju formiranja ekspertske grupe unutar službi koji bi bili u mogućnosti da pruže visokokvalitetnu obuku i podršku klijentima. 

Sinoć je na svečanoj večeri organizovana dodjela certifikata uspješnim polaznicima koji su prethodno zadovoljili na pismenom testu, čime testiranje i certificiranje odnosno obuka i primjena stečenih znanja i vještina postaje standardni način obuke kojeg realizuje Projekat zapošljavanja mladih uz podršku Vlade Švicarske. 

PODIJELI