Start-up Battle i start-up pitch na Sarajevskoj žičari – YEP podrška preduzetnicima tokom Sarajevo Unlimited 2018

0
205

Danas je i zvanično počeo Sarajevo Ulimited jedan od vodećih regionalnih foruma inovacija, tehnologije i poduzetništva za regiju jugoistočne Evrope. “Sarajevo Unlimited 2018” bit će održan od 5. do 7. novembra na pet lokacija u Sarajevu.

Tema ovogodišnjeg Foruma je Inovacija i tehnološki razvoj kompetitivnih industrija u okviru zemalja JI i Centralne Evrope.

Svečanoj ceremoniji otvaranja Sarajevo Unlimited 2018 prisustvovati će Abdulah Skaka, gradonačelnik Sarajeva, Chen Bo, ambasadorica Narodne Republike Kine u BiH, Jelena Ristić, direktorica Mastercard za tržišta Srbije, Crne Gore i Bosne i Hercegovine, Vlatko Vukotić, Prointer i Edin Mehić, Networks.

Treće izdanje Sarajevo Unlimited foruma je dodatno atraktivno sadržajem i zbog spajanja sa inicijativom CEEC 16 + 1 (zemlje Centralne i Jugoistočne Evrope i NR Kine) odakle nam dolazi 400 stranih delegata, 60 kompanija, ali i predstavnika državnih institucija, vlada i ministarstava zaduženih za razvoj, tehnologiju, privredu, nauku i inovacije, istraživačke i naučne institucije, akademske zajednice, korporacija, tehnoloških parkova i kreativnih hubova i startupa. 

U sklopu Sarajevo Unlimited, Projekat zapošljavanja mladih (YEP), koji podržava Vlada Švicarske, podržao je realizaciju aktivnosti:

  1. Unlimited Start-up Battle preliminarna faza odnosno početno takmičenje koji se danas (05.11.) realizuje u kinu Meeting Point;
  2. Unlimited Start-Up Battle: The Final Battle – finalnog kruga startup takmičenja koje se realizuje zadnji dan Sarajevo Unlimited-a;
  3. Prvi start-up pitch (prezentacija mladih biznisa) 40 metara iznad zemlje – na jednom od simbola grada Sarajeva – žičari. 

 

PODIJELI