U sklopu Reformskog paketa infrastrukturna prilagodba izvršena i u Podružnici Prozor-Rama

0
189

Cilj realizacije Reformskog paketa u službama/zavodima za zapošljavanje BiH svakako jeste, u konačnici, pružanje kvalitetnije usluge korisnicima – nezaposlenima ali i poslodavcima. Da bi se pružila kvalitetna usluge te realizirale aktivnosti Reformskog paketa, neophodno je stvoriti i preduslove koji, pored ostalog podrazumijevaju i infrastrukturne pretpostavke. 

U sklopu saradnje sa Službom za zapošljavanje Hercegovačko-neretvanskog kantona/županije renovira se 5 podružnica između kojih je i Podružnica Prozor-Rama gdje je danas realizovana i terenska posjeta u cilju provjere stanja i procjene eventualnih dodatnih aktivnosti prilagodbe a kako bi se osigurao nesmetan rad sa nezaposlenima odnosno poslodavcima – korisnicima usluga Službe.

Prostorije Podružnice Prozor-Rama tako su u finalnoj fazi prilagodbe i već su stvoreni uslovi za primjenu novog modela rada. 

Bitno je napomenuti da se, uz infrastrukturnu podršku, nastoji obezbijediti i podrška uvođenju novog modela rada u smislu jačanja kompetencija zaposlenika i njihove spremnosti da predstojeće aktivnosti realiziraju sa maksimalnom efikasnošću, i to kroz kontinuirani sistem obuka a koji podrazumijeva i Uvodnu obuku koja se trenutno održava u Mostaru a u kojoj učestvuju i zaposlenici ove Službe. 

U nastavku donosimo kratki foto izvještaj obilaska Podružnice Prozor – Rama. 

   

 

PODIJELI