Uvodna obuka i trening trenera za kantonalne službe za zapošljavanje

0
3877

Danas je počela trodnevna obuka za buduće interne trenere svih kantonalnih službi za zapošljavanje , a u cilju osposobljavanja i jačanja zaposlenika za prenos znanja i vještina o novom modelu rada u biroima (reformski paket), koji se uspostavlja kroz Projekat YEP i podršku Vlade Švicarske već sad u čitavoj BiH. Naime, metod trening trenera kakav se primjenio u Zavodu za zapošljavanje RS, će uz koordinaciju Federalnog zavoda za zapošljavanje primjeniti kantonalne službe za zapošljavanje. Kolegij direktora kantonalnih službi za zapošljavanje je na posljednjem sastanku se odlučio za ovaj metod, te su ujedno iskazali spremnost i preostale kantonalne službe da se priključe reformi i procesima razvoja kakav su započele JUSZZKS, JUSZZTK, SZZHNŽ-K, JUSZZBPK, i SŽZH. 

DSC_0942

Ovim se novi organizacioni model rada biroa standardizuje i širi kroz čitav sistem, a sve u cilju da klijenti javnih službi za zapošljavanje dobiju istu uslugu. 

Dakle, predstavnici kantonalnih službi za zapošljavanje i Federalnog zavoda za zapošljavanje će u naredna tri dana steći znanja i informacije o novom modelu rada u birou, a koje im ispred YEP-a prenosi međunarodna ekspertica tržišta rada Zdenka Kovač, te će kroz trening trenera  steći znanja i vještine potrebne za edukaciju odraslih, strukturiranje obuke, vještine i kompetencije koje treba imati trener, koje prenosi Dženana Alađuz,vanjski saradnik YEP-a sa višegodišnjim iskustvom u obrazovanju odraslih, i treningu trenera. 

PODIJELI