YEP прича о успјеху: Тањин труд се исплатио!

0
1138

Клуб за тражење посла једна је од активних мјера које проводи Завод за запошљавање, намјењена првенствено младим незапосленим лицима која активно траже посао. Циљ Клуба је да помогне младима у постављању личних циљева, јачању самопоуздања и стицању вјештина потребних за тражење посла.

Једна од оних која је укључена у активности Клуба за тражење посла Србац је и Тања Шњегота. Тања је професор екологије, активна млада особа, која је свој животни пут усмјерила ка образовању, напредовању и усавршавању.

“Након завршеног факултета пријавила сам се на евиденцију незапослених Бироа Србац. Врло радо сам прихватила позив да учествујем у активностима Клуба за тражење посла. С обзиром на то да сам већ дужи низ година активан волонтер, учесник бројних семинара, радионица и едукација код нас и у иностранству, и ову обуку сам видјела као прилику за додатно усавршавање. Захваљујући свему томе, добила сам и свој први посао. Током обуке у Клубу, информисани смо о објављеним Јавним позивима Завода за запошљавање. То нам је била веома корисна информација, јер се Удружење грађана “Цезар” из Српца, у којем већ дуже вријеме волонтирам, пријавило на Пројекат запошљавања приправника са ВСС, добило подршку Завода, а резултат тога је и моје запослење,” каже Тања.

“Поручила бих младим људима да не одустају, да се стално усавршавају и напредују. Сматрам да човјек треба да учи цијели живот. Ја настављам даље са учењем и образовањем. Такође, младима бих савјетовала да прођу обуку у Клубу за тражење посла, јер осим што ће постати сигурнији у себе и побољшати своје вјештине презентовања и тражења посла, сигурно ће добити и врло корисне информације, које им, као и мени, могу помоћи да стекну своје прво радно искуство” завршава своју причу Тања.

PODIJELI