Javne promocije Akcionog plana za zapošljavanje 2017 i izrada Platforme o socijalnom preduzetništvu

0
2221

Danas je u Banja Luci održan nastavak interresornog sastanka na nivou pomoćnika ministara na kojem su prisustvovali predstavnici Ministarstva za rad i boračko-invalidsku zaštitu RS, Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite RS, Ministarstva industrije, energetike i rudarstva RS i Projekta zapošljavanja mladih (YEP), koji podržava Vlada Švajcarske. 

Predmet sastanka je nastavak aktivosti koje YEP implementira sa Vladom Republike Srpske, odnosno Ministarstvom za rad i boračko-invalidsku zaštitu (u okviru koje je razvijena Strategija zapošljavanja Republike Srpske 2016-2020), a prema planu aktivnosti razvijeni su Akcioni planovi zapošljavanja, koje je neophodno promovisati, a čiji početak je planiran za kraj marta ove godine. Obzirom da je u ovom periodu planirana i objava Javnog poziva za aktivne mjere zapošljavanja, koje realizuje Zavod za zapošljavanje Republike Srpske, zaključeno je da je to najbolji način da se promoviše Akcioni plan i aktivne mjere koje on definiše. 

U skladu sa prijedlogom Akcionog Plana za realizaciju Strategije zapošljavanja, koji u 2017. godini predviđa izradu i usvajanje Platforme za socijalno preduzetništvo Republike Srpske, na događajima će javnoj raspravi biti izložen nacrt teksta Platforme. Od učesnika se očekuje značajan doprinos finalizaciji ključnih aspekata socijalnog preduzetništva: definicije, kriterija, vrijednosti i organizacionih oblika. Kroz ovaj proces, biće razmotren i stav po pitanju razvoja zakonodavstva u ovoj oblasti.

170310_Sastanak_Ministarstvo_rada_RS_03

Projekat zapošljavanja mladih će pružiti logističku, stručnu i promotivnu podršku u organizaciji javnih događaja te finalizaciji Platforme za socijalno preduzetništvo RS. Zavod za zapošljavanje Republike Srpske će biti imati važnu ulogu realizaciji aktivnosti. Ovo se naročito odnosi na programe aktivnih mjera zapošljavanja kroz koje će budućim preduzetnicima Zavod pružati stručnu i finansijsku podršku. Radi kvalitetnog provođenja ovih aktivnosti, Zavod, uz podršku YEP-a, preduzima mjere na jačanju kapaciteta svojih uposlenika za pružanje podrške preduzetnicima. 

PODIJELI

Warning: A non-numeric value encountered in /home3/waftu40adoty/public_html/wp-content/themes/Newspaper/includes/wp_booster/td_block.php on line 326