YEP Inkubator poslovnih ideja: Najava prezentacije u Tuzli

0
231

Grad Tuzla jedna je od lokalnih zajednica sa kojima je YEP uspostavio saradnju na implementaciji aktivnosti u okviru Inkubatora poslovnih ideja kako bi se uz podršku YEP-a, opština i Javnih službi za zapošljavanje ohrabrili mladi da preduzmu korake ka uspostavi vlastitih biznisa i na taj način riješili svoj status, ali i doprinijeli ekonomskom razvoju.

U rad inkubatora bilo je uključeno tridesetak potencijalnih preduzetnika, a njih deset će u petak dobiti priliku da prezentuju svoje poslovne planove pred komisijom kako bi na taj način osigurali dalju mentorsku i finansijsku podršku za konkretizaciju svojih poduhvata u vidu registrovanog poslovnog subjekta.

Ovim povodom gđa Mirela Omerović, članica YEP tima – viši stručni saradnik za razvoj preduzetništva je gostovala na RTV Tuzla kako bi se aktivnosti YEP Inkubatora poslovnih ideja približile javnosti. 

Kroz Inkubator, učesnicima je bila osigurana podrška u vidu jačanja osobnih poduzetničkih kapaciteta, razvoja modela i poslovnog plana za svoj poduhvat, tehničke implementacije proizvoda i/iliusluga, te mentorstva u registriranju i razvoju posla. Na kraju procesa inkubacije, polaznici će svoje poslove predstaviti stručnoj komisiji, a poslovnim poduhvatima koji dobiju pozitivnu ocjenu bit će ponuđen paket podrške koji uključuje investiciona sredstva za pokretanje i registraciju biznisa, te mentorsku podršku u oblastima u kojim se za to prepozna potreba. 

 

PODIJELI