YEP prezentovan i na West Point Akademiji

0
349

Danas je na West Point – Vojna akademija SAD-a prezentovana profesorima, oficirima i kadetima inženjerstva i računarstva tema “Post-ratni ekonomski razvoj kroz inženjering, inovacije i preduzetništvo” – studija slučaja Bosne i Hercegovine.

Prisutne je dr. Eddie Čustović upoznao sa Global Innovation Programom i načinom prenošenja najboljih praksi u Bosnu i Hercegovinu kroz IEEE & Projekat zapošljavanja mladih – YEP Innovation Nation & IEEE BiH Student i Young Professional Congress. Prezentacija je također oslikala sliku trenutnog statusa u Bosni i Hercegovini i misiju ujedinjenja svih mladih ljudi kako bi stvorili prosperitetnu budućnost.

Predstavljena je vizija za transformaciju zemlje koja se zasniva na snažnoj obrazovnoj osnovi, inovativnom razmišljanju, snažnom razvoju liderstva, preuzimanju odgovornosti i kalkulisanom riziku, integraciji od 2 miliona + snažnoj i uticajnoj dijaspori Bosne i Hercegovine.

Od vojne akademije na West Pointu možemo puno toga naučiti, ali riječi koje ostaju dolaze iz njihovog službenog mota “Dužnost, čast, zemlja” i oni ne diskriminiraju vašu etničku pripadnost, religiju ili lične vrijednosti.

PODIJELI