YEP/IEEE Inovacijski izazov predstavljen u Zenici

0
774

Danas, 11.07.2017. godine, Projekat zapošljavanja mladih predstavio je YEP/IEEE Inovacijski izazov studentima Mašinskog i Metalurškog fakulteta Univerziteta u Zenici. Prezentaciji je prisustvovao i dekan Mašinskog fakulteta, prof. dr Fuad Hadžikadunić te veći broj profesora, asistenata i studenata. 

170711_IEEE_Presentation_Zenica_04

U prezentaciji je učestvovao i mr. Denis Spahić, mentor pobjedničkog tima Mašinskog fakulteta na prošlogodišnjem YEP/IEEE inovacijskom izazovu. Denis Spahić je opisao svoja iskustva i preporučio svim prisutnim da podnesu aplikaciju za učešće u ovogodišnjem izazovu. 

170711_IEEE_Presentation_Zenica_03

Nakon prezentacije, učesnici su postavili veliki broj pitanja na temu formiranja timova i odabira ideja za razvoj inovacija. Na osnovu interesa iskazanog tokom prezentacije, za očekivati je prijavu većeg broja timova sa Univerziteta iz Zenice.

170711_IEEE_Presentation_Zenica_01

Javne prezentacije YEP/IEEE Inovacijskog izazova nastavljaju se sutrašnjom prezentacijom u Mostaru – u prostorijama inkubatora Spark, sa početkom u 11.00 sati. Na prezentaciju naročito pozivamo studente tehničkih fakulteta Sveučilišta u Mostaru i Univerziteta Džemal Bijedić u Mostaru.

PODIJELI