Zbornik ICEI 2017 uspješno indeksiran u Thomson Reuters Web of Science

0
175

Ekonomski fakultet Univerziteta u Tuzli tradicionalno, na dvogodišnjoj vremenskoj osnovi, organizuje međunarodnu naučnu konferenciju „Ekonomija integracija“, poznatiju pod akronimom ICEI. Peta po redu konferencija održana je 2017. godine, pod naslovom „Uloga ekonomske misli u savremenom okruženju“, u saradnji sa pet koorganizatorskih fakulteta iz zemalja regiona.Učešće je uzelo čak 115 autora iz devet zemalja svijeta (BiH, Slovenija, Hrvatska, Srbija, Makedonija, Italija, Velika Britanija, SAD i Australija), koji su obuhvaćeni Zbornikom konferencije.

Visok kvalitet ove konferencije doprinio je uspješnoj indeksaciji Zbornika ICEI 2017 u Thomson Reuters Conference Proceedings Citation Index (CPCI), što je bio slučaj i sa Zbornikom ICEI 2015. Kao što je poznato, ovaj citatni indeks u okviru Thomson Reuters Web of Science Core Collection  indeksira zbornike s odabranih konferencija iz područja društvenih i humanističkih nauka.

U Zborniku je objavljen rad Dr. MARKUŠ Ranka, rukovodioca Projekta zapošljavanja mladih na temu TARGETED DECLINE OF COLLECTIVE BARGAINING / CILJANO ODUMIRANJE KOLEKTIVNOG PREGOVARANJA. YEP je dao značajan doprinos analizama radno-pravne regulative, te njihovim izmjenama u proteklih par godina.


PODIJELI