Želite biti preduzetnik? Prijavite se za YEP Inkubator poslovnih ideja

0
2341

Projekat zapošljavanja mladih (YEP) koji podržava Vlada Švicarske u partnerstvu sa više od 30 lokalnih zajednica (općine, opštine, gradovi i kantoni) poziva potencijalne preduzetnike da se prijave u YEP inkubator poslovnih ideja.

Članstvo u YEP Inkubatoru podrazumijeva integralnu podršku koja se sastoji od programa jačanja preduzetničkih vještina, podrške u izradi prototipa proizvoda i/ili usluga, mentorstva u izradi poslovnog modela i poslovnog plana, pravnu i knjigovodstvenu podršku u odabiru optimalnog pravnog statusa budućeg biznisa.

YEP Inkubator se, prema trenutnom stanju prijava, realizuje u sljedećim lokalnim zajednicama:

  1. Banja Luka
  2. Bijeljina
  3. Bosanski Petrovac
  4. Bugojno
  5. Centar Sarajevo
  6. Čajniče
  7. Gradiška
  8. Ilijaš
  9. Istočna Ilidža
  10. Jajce
  11. Jezero
  12. Kakanj
  13. Kanton Sarajevo
  14. Kladanj
  15. Laktaši
  16. Lopare
  17. Lukavac
  18. Mostar
  19. Mrkonjić Grad
  20. Novi Grad
  21. Novo Goražde
  22. Novo Sarajevo
  23. Petrovac – Drinić
  24. Prijedor
  25. Rudo
  26. Srebrenica
  27. Trebinje
  28. Ugljevik
  29. Visoko
  30. Višegrad
  31. Zenica
  32. Živinice

Stavke na gornjoj listi sadrže linkove na puni tekst javnog poziva, sa specifičnim informacijama kao što su trajanje javnog poziva (datum zatvaranja) te mjesto i način podnošenja prijave. U lokalnim zajednicama za koje nije dat link – raspisivanje javnog poziva se tek očekuje.

Nakon inicijalnog procesa inkubacije i stručne podrške, YEP će, u partnerstvu sa lokalnim zajednicama, izabrati najperspektivnije poslovne poduhvate. Ovim biznisima će biti ponuđen nastavak saradnje, uključujući i finansijska sredstva u obliku investicije.

Posebna pažnja biće posvećena prijedlozima poslovnih ideja koje sadrže elemente socijalnog/društvenog preduzetništva – preduzetnički odgovor na širi društveni problem ili potrebu.

Ukoliko imate poslovnu ideju koja zaslužuje pažljivu analizu i pripreme, smatrate se sposobnim da je predstavite tržištu i nastanjeni ste u jednoj od uključenih lokalnih zajednica – prijavite se na YEP Inkubator poslovnih ideja i stavite svoj preduzetnički potencijal na test!

PODIJELI