Želite biti preduzetnik? Prijavite se za YEP Inkubator poslovnih ideja

0
3777

Projekat zapošljavanja mladih (YEP) koji podržava Vlada Švicarske u partnerstvu sa više od 30 lokalnih zajednica (općine, opštine, gradovi i kantoni) poziva potencijalne preduzetnike da se prijave u YEP inkubator poslovnih ideja.

Članstvo u YEP Inkubatoru podrazumijeva integralnu podršku koja se sastoji od programa jačanja preduzetničkih vještina, podrške u izradi prototipa proizvoda i/ili usluga, mentorstva u izradi poslovnog modela i poslovnog plana, pravnu i knjigovodstvenu podršku u odabiru optimalnog pravnog statusa budućeg biznisa.

YEP Inkubator se, prema trenutnom stanju prijava, realizuje u sljedećim lokalnim zajednicama:

 1. Banja Luka
 2. Bijeljina
 3. Bosanski Petrovac
 4. Bugojno
 5. Centar Sarajevo
 6. Čajniče
 7. Gradiška
 8. Ilijaš
 9. Istočna Ilidža
 10. Jajce
 11. Jezero
 12. Kakanj
 13. Kanton Sarajevo
 14. Kladanj
 15. Laktaši
 16. Lopare
 17. Lukavac
 18. Mostar
 19. Mrkonjić Grad
 20. Novi Grad
 21. Novo Goražde
 22. Novo Sarajevo
 23. Petrovac – Drinić
 24. Prijedor
 25. Rudo
 26. Srebrenica
 27. Trebinje
 28. Ugljevik
 29. Visoko
 30. Višegrad
 31. Zenica
 32. Živinice

Stavke na gornjoj listi sadrže linkove na puni tekst javnog poziva, sa specifičnim informacijama kao što su trajanje javnog poziva (datum zatvaranja) te mjesto i način podnošenja prijave. U lokalnim zajednicama za koje nije dat link – raspisivanje javnog poziva se tek očekuje.

Nakon inicijalnog procesa inkubacije i stručne podrške, YEP će, u partnerstvu sa lokalnim zajednicama, izabrati najperspektivnije poslovne poduhvate. Ovim biznisima će biti ponuđen nastavak saradnje, uključujući i finansijska sredstva u obliku investicije.

Posebna pažnja biće posvećena prijedlozima poslovnih ideja koje sadrže elemente socijalnog/društvenog preduzetništva – preduzetnički odgovor na širi društveni problem ili potrebu.

Ukoliko imate poslovnu ideju koja zaslužuje pažljivu analizu i pripreme, smatrate se sposobnim da je predstavite tržištu i nastanjeni ste u jednoj od uključenih lokalnih zajednica – prijavite se na YEP Inkubator poslovnih ideja i stavite svoj preduzetnički potencijal na test!

PODIJELI