Yep inkubatorBH festival jednominutnog filma za mlade – Udruženje mreža za izgradnju mira

BH festival jednominutnog filma za mlade – Udruženje mreža za izgradnju mira

Zadovoljstvo nam je i velika čast obavijestiti vas da će se od 31.03. do 02.04.2023. godine održati prvi BH festival jednominutnog filma za mlade u Domu mladih Skenderija, Sarajevo!

Glavni program će uključivati otvaranje festivala, projekcije svih pristiglih filmova te dodjelu nagrada na završnoj ceremoniji.

Popratni program uključuje glumačke radionice koje će voditi naša eminentna glumica Arma Tanović Branković, te edukativne radionice koje će voditi psihologinja Adna Melez te studentice psihologije, Belma Hajdarević, Emina Fejzić i Džejla Bihorac.

Zabavni program uključuje koncerte mladih rok bendova, jedan od njih Srklet svira na otvaranju festivala.  Pridružit će im se i plesni klub jedne od noći festivala. Sva tri dana ćemo imati izložbe slika i fotografija mladih umjetnika.

Pristigli filmovi su produkt konkursa koji je raspisan na nivou cijele BiH za mlade u dvije kategorije od 14 do 18 godina i od 19 do 23 godine. Mladi su trebali snimiti jednominutne filmove svojih mobilnim aparatima na temu mentalnog zdravlja. Tročlani žiri u sastavu Arma Tanović Branković, glumica, Zoran Ćatić, novinar i prof. dr. Dženana Husremović, vanredna profesorica psihologije na Filozofskom fakultetu, će donijeti odluku o tri nagrađena rada u dvije kategorije. Nagrade Zvijezda festivala je osmišljena i realizirana od strane naše talentovane biodizajnerice Maje Halilović. Nagrade su rađene od recikliranog materijala i jedinstvene su po svom izgledu i materijalu od kojeg su napravljene

www.mreza-mira.net

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Još uvijek nema glasova. Ocijenite prvi!

Adna
Adnahttps://tnt.ba
Adna je mlada multimedijalna novinarka u medijima TNT Grupacije. Prati vijesti iz biznisa i šoubiznisa.

MOŽDA TE ZANIMA

Supported by TNT Grupacija spot_img