Yep inkubatorPrijavite se za trening medijske pismenosti i interkulturalnog dijaloga – Udruženje mreža...

Prijavite se za trening medijske pismenosti i interkulturalnog dijaloga – Udruženje mreža za

Institut za medije i različitosti – Zapadni Balkan u saradnji sa partnerima: Udruženje Omladinska novinska asocijacija u Bosni i Hercegovini (ONAuBiH), Forum mladi i neformalna edukacija (Forum MNE) i Mladinski obrazoven forum – MOF raspisuje konkurs za učesnike i učesnice treninga za trenere u oblasti medijske pismenosti i interkulturalnog dijaloga.

OBLAST:

medijska pismenost, interkulturalni dijalog

OPIS

Poziv je otvoren u okviru projekta ,,Mladi zapadnog Balkana – Virtuelna razglednica” koji za cilj ima da poboljša medijsku pismenosti i podstakne kritičko razmišljanje mladih, kao i da stvori interkulturalni dijalog između mladih u Srbiji, Crnoj Gori, Sjevernoj Makedoniji i Bosni i Hercegovini. Želimo da osnažimo mlade ljude da budu društveno angažovani/e, informisani/e, kritički nastojeni/e, a medijsku i digitalnu pismenost, kao i povećanu vidljivost mladih u medijima vidimo kao sredstvo postizanja tog cilja.

Polaznike/ce očekuje dinamičan i zanimljiv program koji se sastoji iz četiri dvodnevna modula – tri modula koji će se sprovoditi onlajn i posljednjeg modula koji će se sprovesti uživo, u Podgorici. Nakon uspješno završenih modula, svaki trener će facilitirati 6 do 8 virtuelnih interkulturalnih razmjena za srednjoškolce/ke i studente/kinje gde će biti podstaknuta diskusija između mladih iz četiri zemlje Zapadnog Balkana – Bosna i Hercegovina, Crna Gora, Sjeverna Makedonija i Srbija.

Polaznici i polaznice koji budu učestvovali na svim modulima i pokazali zalaganje tokom i nakon modula,  dobiće sertifikat o završenom treningu. Nakon uspješno završenih interkulturalnih razmjena svi polaznici i polaznice treninga, sada facilitatori i facilitatorke, dobiće i novčanu naknadu u iznosu od 500 eura (bruto iznos).

Polaznici i polaznice će imati priliku da putuju, upoznaju i učestvuju u interkulturalnom dijalogu sa mladima širom regiona, ali i da podstaku druge mlade ljude na razmjenu i upoznavanje svojih vršnjaka iz regiona.

Projekat Mladi zapadnog Balkana – Virtuelna razglednica predviđa i godišnje multimedijalno takmičenje Različitost u mojoj zajednici gdje će polaznici/e programa ali i učesnici/e interkulturalnih razmena moći da iskoriste svoju kreativnost i vještine proizvodnje medijskih sadržaja i osvoje vrijedne nagrade.

USLOVI

Da biste se prijavili potrebno je da imate:
– između 18 i 29 godina;
– imate prethodno iskustvo (makar skromno) u omladinskom radu;
– da tečno govorite engleski jezik;
– imate iskustvo ili volju da radite u multikulturalnim sredinama.

NAČIN PRIJAVE

Kako biste se prijavili potrebno je popunjenu prijavu i CV poslati na: [email protected]

ROK ZA PRIJAVU:

17.03.2023. godine

Detaljnije na:

https://www.forum-mne.com/trening-za-trenere-u-oblasti-medijske-pismenosti-i-interkulturalnog-dijaloga/

mladiinfo.me

www.mreza-mira.net

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Još uvijek nema glasova. Ocijenite prvi!

Žao nam je što vam se nije svidio sadržaj. Možete li nam reći zašto?

Pomozite nam da unaprijedimo sadržaj!

Recite nam kako možemo unaprijediti ovaj sadržaj

Adna
Adnahttps://tnt.ba
Adna je mlada multimedijalna novinarka u medijima TNT Grupacije. Prati vijesti iz biznisa i šoubiznisa.

MOŽDA TE ZANIMA

Supported by TNT Grupacija spot_img