Yep inkubatorPROREHA SVEČANO URUČILA CERTIFIKATE POLAZNICIMA OBUKA – Udruženje mreža za izgradnju mira

PROREHA SVEČANO URUČILA CERTIFIKATE POLAZNICIMA OBUKA – Udruženje mreža za izgradnju mira

Dana 26.01.2023. u okviru projekta prekogranične saradnje „Poboljšanje zapošljivosti osoba iz ranjivih skupina pružanjem novih znanja i vještina“ Centar ProReha organizovao je svečanu dodjelu certifikata o uspješno završenoj obuci u domenu Urbane organske poljoprivredne proizvodnje za 60 polaznika.

Cilj ovog projekta je unaprijeđenje zapošljivosti osoba iz ranjivih skupina i povećanje mogućnosti za njihovo zapošljavanje i samozapošljavanje, dok je specifični cilj projekta, na koji se odnosila i ova projektna aktivnost bio da nezaposlena lica iz ranjivih kategorija dobiju nove praktične vještine iz oblasti socijalne poljoprivrede. U sklopu ove projektne aktivnosti, provedene su tri obuke iz Urbane organske proizvodnje začinskog bilja, mikropovrća i jestivog cvijeća. Kroz provedene obuke polaznici su imali priliku da se upoznaju sa modelom organske poljoprivredne proizvodnje i najsavremenijim načinima uzgoja i plasmana ovako uzgojenih poljoprivrednih proizvoda. Cjelokupna obuka bila je prilagođena radu sa osobama s invaliditetom, a pored teoretske provedena je i praktična obuka.     

PROREHA SVEČANO URUČILA CERTIFIKATE POLAZNICIMA OBUKA – Udruženje mreža za izgradnju mira

Tokom dodjele Certifikata o uspješno završenoj obuci istaknuta je važnost obrazovanja i osposobljavanja osoba s invaliditetom, te njihovo socio-ekonomsko osnaživanje i integracija u sve društveno – ekonomske tokove u zajednici.

Zahvaljujući stečenim znanjima i vještinama polaznici obuka će biti u mogućnosti da se integrišu na otvoreno tržište rada ili da pokrenu svoju proizvodnju kao kooperanti kompanija iz ovog sektora.

Projekat se provodi u saradnji sa Caritasom Šabac kao nositeljem projektnih aktivnosti, Ustanovom za obrazovanje odraslih „Socijalno edukativni Centar“ Banja Luka i Opštinom Bogatić, kao partnerima na projektu.

Važno je napomenuti kako navedeni projekat sufinansira Europska Unija kroz Program prekogranične saradnje Srbije i Bosne i Hercegovine 2014 – 2020., u okviru finansijskog instrumenta predpristupne pomoći (IPA II) u trajanju od 24 mjeseca.

www.mreza-mira.net

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Još uvijek nema glasova. Ocijenite prvi!

Žao nam je što vam se nije svidio sadržaj. Možete li nam reći zašto?

Pomozite nam da unaprijedimo sadržaj!

Recite nam kako možemo unaprijediti ovaj sadržaj

Adna
Adnahttps://tnt.ba
Adna je mlada multimedijalna novinarka u medijima TNT Grupacije. Prati vijesti iz biznisa i šoubiznisa.

MOŽDA TE ZANIMA

Supported by TNT Grupacija spot_img