Yep inkubatorTrening i mentorstvo za članice Mreže za izgradnju mira – Udruženje mreža...

Trening i mentorstvo za članice Mreže za izgradnju mira – Udruženje mreža za izgradnju mira

ŠTA NUDIMO?

Nudimo trening i mentorstvo u oblasti Razvoja partnerstava i umrežavanja nevladinih organizacija.

Metodologija koja će biti korištena u radu zasniva se jednim dijelom na teorijskim informacijama koje učesnicima/ama mogu osigurati bolje razumijevanje trenutnog statusa te praktičnim vježbama sa ciljem poticanja boljeg razumijevanja narednih koraka u radu Mreže za izgradnju mira. Značajan dio rada bit će predstavljen kroz praktične primjere sličnih mreža koje rade u BiH, zemljama Zapadnog Balkana i Evrope.

Trening uključuje predstavljanje teorijskog/informacijskog dijela o oblasti, konkretne primjere iz prakse, te prijenos praktičnih znanja i vještina o primjeni metoda i alata potrebnih za ostvarivanje partnerstava i umrežavanje nevladinih organizacija.

Druga komponenta programa je višemjesečno mentorstvo koje podrazumijeva pojedinačne konsultacije i pomoć konsultanta u izradi strategije razvoja partnerstava i umrežavanja.

KADA?

Grupni trening uživo trebao bi trajati dva dana i održati se 12. i 13. aprila u Sarajevu. Udruženje Mreža za izgradnju mira pokriva troškove smještaja, hrane, osvježenja, kao i putne troškove učesnika_ca. Broj učesnika/ca je ograničen na 15, a svi koji se prijave će dobiti povratnu informaciju o statusu prijave.

Trening se bazira na interaktivnom pristupu koji podrazumijeva aktivan angažman učesnika_ca realiziran kroz plenum diskusiju, te grupne i individualne vježbe.

Potom od maja do septembra slijede online predavanja, treninzi te pojedinačne konsultacije.

ZAŠTO?

Razumijevanje svih aspekata rada mreže i dobrobiti koje ona donosi članicama, izazovi i prilike za unaprijeđenje, te mapiranje partnera i opravdanosti saradnje, te komunikacija i timski rad u mrežama bitni su sa aspekta razvoja članica, ali i stabilnosti same mreže.  Prilikom izrade strateškog plana Udruženja Mreže za izgradnju mira, jedan od zaključaka je da je članicama Mreže za izgradnju mira potrebna podrška u razumijevanju funkcioniranja Mreže za izgradnju mira i prepoznavanju njihove uloge i potencijala u Mreži za izgradnju mira.

Zbog toga smo kreirali poseban program prilagođen potrebama Mreže za izgradnju mira i njenih članica koji će im omogućiti da unaprijede svoja znanja i vještine i osnaže svoju ulogu u Mreži.

Učesnici/ce koji uspješno kompletiraju trening i mentorski program će na kraju dobiti certifikate.

KOME?

Program je namijenjen članicama Mreže za izgradnju mira, odnosno njihovim uposlenicima/cama. Na grupnom treningu uživo može prisustvovati jedna osoba iz organizacije i jako je važno da osobe koje se prijave za trening budu uključene tokom čitavog procesa mentoringa.

Na online treninge i u mentorske aktivnosti mogu se uključiti svi uposlenici/ce organizacije koji/e smatraju da im treninzi i mentorstvo mogu biti od koristi.

KO VODI TRENING?

Trening vodi trenerica Jasmina Banjalučkić, Magistrica Sociologije i ekspertica za socijalne inovacije i menadžment organizacije.

KAKO SE REGISTROVATI?

Prijavite se putem zvaničnog email-a Mreže za izgradnju mira: [email protected], sa naznakom Prijava na radionicu – Razvoj partnerstava i umrežavanje: Trening i mentorstvo za članice Mreže za izgradnju mira.

ROK ZA PRIJAVE

Prijaviti se možete do 06.04.2023. godine do 23:59h.

Trening i mentorstvo za članice Mreže za izgradnju mira sprovodi se u sklopu Snaga lokalnog, petogodišnjeg projekta Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) koji radi na osnaživanju lokalnih zajednica.

www.mreza-mira.net

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Još uvijek nema glasova. Ocijenite prvi!

Žao nam je što vam se nije svidio sadržaj. Možete li nam reći zašto?

Pomozite nam da unaprijedimo sadržaj!

Recite nam kako možemo unaprijediti ovaj sadržaj

Adna
Adnahttps://tnt.ba
Adna je mlada multimedijalna novinarka u medijima TNT Grupacije. Prati vijesti iz biznisa i šoubiznisa.

MOŽDA TE ZANIMA

Supported by TNT Grupacija spot_img