back to top

YEP inkubator poslovnih ideja: Turistička agencija LOM Banja Luka i Apartmani Marija od danas ponovo na usluzi gostima

Turistička agencija LOM s.p. Banja Luka i u sklopu nje Apartmani Marija ponovo su otvoreni za klijente i goste od 01.06.2020. godine. Nakon prestanka rada i negativnih posljedica COVID 19 pandemije na sve biznise iz oblasti turizma u Bosni i Hercegovini, tako i LOM s.p., po ublažavanju mjera, ova agencija ponovo pokreće svoje aktivnosti u oblasti turizma.

Pored Apartmana Marija u Banja Luci, Agencija LOM nudi i turističke ture kroz grad, kao i organizaciju raftinga, hajkinga i drugih vrsta planinarskog turizma, a u saradnji sa poslovnim partnerima.

Luka Macanović, mladi je menadžer sa višegodišnjim iskustvom u vođenju preduzetničkih poduhvata i vlasnik je Turističke agencije LOM s.p. Banja Luka. O tome kako je COVID 19 pandemija utjecala na poslovanje njegovog preduzeća ali i koje aktivnosti sprovodi na prevazilaženju negativnih posljedica i normalizaciji poslovanja, ističe: “Usljed pandemije i zabrane okupljanja i kretanja, ali i zatvaranja granica obustavili smo rad. Sa popuštanjem mjera, uveli smo nove promotivne pakete i veći fokus stavili na domaće turiste. Dali smo popust od 10% na ranije rezervacije, kao i dodatnih 10% na 3 ili više noćenja u Apartmanu Marija. Što se tiče pridržavanja mjera zaštite, Apartmani Marija su poznati po čistoći i urednosti, tako da su čišćenje i dezinfekcija oduvijek bile obavezne aktivnosti”.

Pandemija nije utjecala na planove razvoja ovog biznisa. I dalje stoje planovi da pored objedinjene turističke ponude u gradu na Vrbasu, sa naglaskom na aktivan odmor, LOM s.p. će se povezati sa osobama i pravnim licima koji se bave turizmom u susjednim gradovima i opštinama koji, također, imaju veliki turistički potencijal, kako bi se razvijala ponuda ove Agencije.

Turistička agencija LOM je poslovni poduhvat koji je stručno i finansijski podržan u sklopu YEP inkubatora poslovnih ideja kojeg su, u 2018. godini, na području grada Banja Luka zajednički pokrenuli Projekat zapošljavanja mladih (YEP) koji se provodi uz podršku Švicarske agencije za razvoj i saradnju (SDC) i Grad Banja Luka.

Više informacija o Agenciji LOM Banja Luka možete pronaći na:

LOM s.p. Banja Luka FB: lomspbanjaluka

Podsjetimo se i promo videa ovog biznisa, rađenog u sklopu stručne podrške za biznise iz YEP inkubatora poslovnih ideja.

Projekat zapošljavanja mladih (YEP) koji podržava Vlada Švicarske u partnerstvu sa više od 30 lokalnih zajednica (općine, gradovi i kantoni) razvio je program za razvoj poslovnih poduhvata pod nazivom YEP inkubator poslovnih ideja. U okviru YEP inkubatora poslovnih ideja je samo u 2018.godini pokrenuto preko 100 biznisa. Podršku mladim preduzetnicima nastavlja Investicijska fondacija IMPAKT. 

MOŽDA TE ZANIMA