Kako editovati PDF dokument

-

PDF dokument je gotovo neizbježan u bilo kojem radu s računalima. Mnogo knjiga u elektroničkom formatu je upravo u PDF formatu.

Čitanje takvih knjiga nije problem, ali ako želite urediti jedan takav pdf dokument? To ponekad može biti vrlo komplikovano ako ne znate šta da radite. Iz tog razloga je stvoren program preko kojeg možete lako preuzeti i urediti svoj PDF dokument.

Editovanje PDF dokumenta

Započnite odlaskom na Google i potražite odgovarajući program za uređivanje PDF dokumenta, mi vam preporučujemo Nitro PDF Professional. Slijedite jednostavne upute i instalirajte program na svoj računar. Kliknite na ikonu “Otvori” na vrhu programa. Pretražite svoje PDF dokumente i odaberite onaj koji želite urediti.

pdf dokument

Kada odaberete dokument, kliknite karticu “Umetni i uredi” na vrhu programa. Kada to učinite, odaberite opciju “Umetni” koju ćete pronaći u okviru za tekst. Ova opcija će gore imati veliku ikonu “Vi”.

Pomaknite se kroz svoj pdf dokument i odaberite dio teksta koji želite urediti. Također možete izbrisati ili dodati bilo što u samom tekstu. Da biste uredili određeni dio teksta, kliknite desnom tipkom miša, a zatim s padajućeg izbornika odaberite “Uredi tekst”. Možete koristiti druge ikone na vrhu izbornika za dodavanje raznih slika, grafikona ili bilo čega što želite. Tekstualni dio PDF dokumenta obično se uređuje, ali program Nitro PDF omogućuje vam da to učinite i sa slikama i drugim datotekama.

Kada uređujete sve kako ste željeli, ne zaboravite to spremiti jednostavnim odabirom “Spremi” ili na tipkovnici pritiskom na “Ctrl + S”.

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating / 5. Vote count:

No votes so far! Be the first to rate this post.

As you found this post useful...

Follow us on social media!

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?

Mirko
Mirkohttps://tnt.ba
Mirko je autor mnogih članaka na yep.ba portalu za mlade. Iskusni je "digitalni" poduzetnik pa njegove savjete vrijedi pročitati

MOŽDA TE ZANIMA