back to top

KREDITNI KALKULATOR

spot_img

kreditni kalkulator

Kreditni kalkulator na portalu Poslovni svijet omogućava vam da brzo i jednostavno izračunate kolika bi vam bila mjesečna rata za određenu svotu kredita i rok otplate.

Jednostavno unesite tražene parametre u kreditni kalkulator i na mail primite detaljne informacije o svim aspektima željenog kredita.

[mcwp type=”cv”]

KREDITNI KALKULATOR

U današnje vrijeme ljudi nerijetko trebaju kredit za kupnju novih stvari. Bilo da se radi o stambenom kreditu, gotovinskom ili pak studentskom. U svakom dijelu života potrebna nam je pomoć od banke kako bi mogli kupiti ili učiniti neku stvar. Kredit nam omogućava da je odmah dobijemo i kroz naredne godine otplaćujemo.

Što je kreditni kalkulator?

Kreditni kalkulator je online alat pomoću kojeg možete brzo i jednostavno izračunati koliko bi iznosila mjesečna rata za kredit. Sastoji se od nekoliko polja, poput otkupne cijene, roka otplate, kapare, poreza i kamatne stope.

Nakon što u kalkulator stavite sve potrebne parametre, on će izračunati mjesečnu ratu za željeni kredit. Nakon što ste sve odredili, upišite email i kliknite na Send Results, te primite detaljne informacije o mogućnostima i informacijama kredita.

Otkupna cijena

Otkupna cijena označava iznos kredita i predstavlja količinu novaca koji posuđujete od banke. Prilikom korištenja kreditnog kalkulatora, upišite iznos kredita koji vam je potreban.

Rok hipoteke (godina)

Ovisno o iznosu kredita birate i iznos roka otplate. Za veće kredite on je dulji, dok je za manje kraće. Imajte na umu da što je dulji rok otplate, to ćete u konačnici više novaca vratiti banci zbog poreza i kamatne stope. Stambeni krediti se najčešće uzimaju na rok otplate oko 30 godina, dok gotovinski kredit ima kraći rok otplate.

Kapara

Ako kupujete nekretninu ili stan, vrlo vjerojatno morate dati kaparu. To je iznos koji dajete prodavatelju prije kupnje, kako biste osigurali da ne proda nekretninu dok podižete kredit. Isto tako vrijedi i s kreditom, gdje je ona određena sigurnost prilikom podizanja i umanjuje kreditnu mjesečnu ratu.

Godišnji porezi i kamatna stopa

Upišite postotak godišnjih poreza, kako biste znali koliko će oni iznositi za vrijeme otplate kredita. Kamatna stopa ovisi o banci, a veoma je važno da upišete pravilnu, kako bi konačni rezultati bili točni.

Nakon što ste upisali sve stvari, na desnoj strani vidjet ćete mjesečnu ratu za određeni kredit. Upišite i email adresu te na mail primite detaljne informacije oko kredita. Budući da je kreditni kalkulator u eurima, kursna lista na našoj web stranici pomoći će vam da znate kolika je trenutna vrijednost eura.

kreditni kalkulator
Kreditni kalkulator