Ako vam se kućni Wi-Fi gubi i pada – PROBAJTE OVO

Ako živite u gusto naseljenom dijelu grada, ako svi oko vas koriste Wi-Fi rutere vaša internet veza mogla bi biti spora ili zagušena baš zbog – gužve u Wi-Fi “polju”.

Kako popraviti kućni Wi-Fi

Gomila Wi-Fi signala (u našem komšiluku smo registrovali čak 45 Wi-Fi tačaka) onemogućava pravilno funkcionisanje neta, zbog prenatrpanosti.

Rješenje je da promijenite podešavanje sa veze od 2.4 GHz na 5 GHz (802.11a/n/ac). Drugo rješenje jeste da promijenite kanal za Wi-Fi, uglavnom u rasponu od 1 do 12. Na taj način “rasteretićete” Wi-Fi vezu uticaja drugih Wi-Fi veza i omogućiti bolji protok.Da biste promijenili i jedno i drugo u pregledač ukucajte 192.168.1.1 i potražite Wi-Fi podešavanja u okviru kojeg će biti prikazane i pomenute opcije.

kućni wi-fi
Poboljšajte kućni Wi-Fi

One su obično pri vrhu liste Wi-Fi podešavanja i mijenjaju se klikom na trenutno odabranu opciju, nakon čega iz padajućeg menija treba odabrati novi parametar Wi-Fi veze.Ipak, prilikom promjene podešavanja može se desiti da neki uređaji ne mogu da pristupe novoj Wi-Fi mreži, jer ne podržavaju pristup 5 GHz-im mrežama ili ne komuniciraju nakon promjene kanala.

To možete provjeriti u Wi-Fi opcijama u uputstvu telefona (tražite duže uputstvo na netu, ne ono kratko, koje se isporučuje sa uređajem.

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Još uvijek nema glasova. Ocijenite prvi!

Žao nam je što vam se nije svidio sadržaj. Možete li nam reći zašto?

Pomozite nam da unaprijedimo sadržaj!

Recite nam kako možemo unaprijediti ovaj sadržaj

MOŽDA TE ZANIMA