Oculus Quest 2: VR nove generacije

-

Gdje kupiti Oculus Quest 2 u Hrvatskoj? Koja je razlika između Oculus Questa i Oculus Quest 2? Odgovore na ova pitanja pročitaj u nastavku.

Za razliku od prethodnog modela, Quest 2 dolazi u bijeloj boji, te je lakši, napredniji i cjenovno prihvatljiviji.

Poboljšane specifikacije nude potpuno novi i drugačiji doživljaj igranja u neovisnoj virtualnoj stvarnosti. Oculus Quest 2 je samostalan uređaj bez kabela i računala, a za postavljanje je potrebna besplatna aplikacija Oculus i mobilni uređaj. Novi model ima unaprijeđeni procesor, više RAM-a te bolju i veću razlučivost.

Razlike u dizajnu

Osim očite razlike u boji; prelaska s crne na bijelu, najveće promjene u dizajnu možemo primijetiti na samim naočalama. Traka za glavu (headstrap ili remen), redizajnirana je za ugodnije nošenje. Quest 2 se može pohvaliti novim IPD sustavom koji omogućuje pomicanje leća u 3 već zadana položaja: postavka 1 (58 mm), postavka 2 (63 mm) i postavka 3 (68 mm).

Ovakva vrsta podešavanja zjeničnog razmaka je brža, većina korisnika pronalazi svoju savršenu postavku u jednoj od ponuđenih. Prethodni model je iziskivao duže i opsežnije klizno podešavanje koje je uključivalo mjerenje osobnog IPD-a i postavljanje razine u granulama.

Dizajn prednje ploče naočala sada propušta manje svjetlosti prilikom igranja, što automatski osnažuje korisničko iskustvo. Oba Questa imaju integrirane mikrofone za jasan prijenos vašeg glasa i ugrađene zvučnike pomoću kojih zvukovi stižu do vas bez potrebe za suvišnim žicama. Postoji i mogućnost korištenja 3,5 mm slušalica. Jedna od važniji promjena – Quest 2 pruža čak 50 posto više pixela od prijašnjeg modela.

Više detalja u članku na team-media.hr

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating / 5. Vote count:

No votes so far! Be the first to rate this post.

As you found this post useful...

Follow us on social media!

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?

Mirko
Mirkohttps://tnt.ba
Mirko je autor mnogih članaka na yep.ba portalu za mlade. Iskusni je "digitalni" poduzetnik pa njegove savjete vrijedi pročitati

MOŽDA TE ZANIMA