back to top

Retrospektiva sedmice

Jesen je godišnje doba koje donosi berbu plodova, ono najbolje pokazuje ko je šta posijao. Za tim Investicijske fondacije IMPAKT ova izreka najbolje opisuje naša ovo sedmična dešavanja.

U određenim lokalnim zajednicama još uvijek su otvoreni javni pozivi za učešće u inkubatoru poslovnih ideja, te smo u skladu s tim održali informativnu radionica u Bosanskoj Krupi, a u u lokalnim zajednicama u kojima smo uspostavili inkubator poslovnih ideja nastavljamo punom parom, te smo u Brčkom održali peti dan radionice, potom u Zenici drugi dan, Bijeljini treći, a da bi se kasnije u naš Inkubator pridružila i opština Novi Grad, koja je tako postala dio naše uspješne poduzetničke priče.

Ova sedmica je također bila posebna i jako uspješna imajući u vidu da smo održali dvodnevnu radionicu “Lokalna partnerstva za zapošljavanje i preduzetnišvo u funkciji razvoja lokalnih zajednica”. Čak 22 lokalne zajednice u kojima se provodi Inkubator sudjelovale su u ovoj radionici. Cilj radionice je bio predstaviti osnivačke dokumente i smjernice za uspostavu lokalnih partnerstava za preduzetništvo i zapošljavanje, te  razvoj Inkubatora i umrežavanja između lokalnih zajednica. U prethodnoj objavi smo pisali više o tome, a to možete pročitati više u prethodno objavljenom članku. (https://impakt.ba/bih/dvodnevna-radionica-lokalna-partnerstva-za-zaposljavanje-i-preduzetnistvo-u-funkciji-razvoja-lokalnih-zajednica/ )

Naše aktivnosti se nastavljaju i naredne sedmice  gdje otvaramo inkubator u Zavidovićima i Gračanici, dok u ostalim lokalnim zajednicama nastavljamo našu obuku.

Ukoliko vas zanima kada dolazimo u vašu lokalnu zajednicu pišite nam na društvenim mrežama.

Naš tim vam želi ugodan ostatak vikenda.

MOŽDA TE ZANIMA