Kako umjesto profilne slike na Facebooku koristiti profilni video 

-

Ako jedna slika vrijedi 1.000 riječi onda zamislite koliko vrijedi video od sedam sekundi. Iz tog razloga otkrivamo kako umjesto profilne slike na Facebooku koristiti profilni video.

Naime, od 21. marta Facebook je ponudio opciju da od svoje profilne fotografije napravite profilni video.

Opcija GIF sličice sa kratkom animacijom je već odavno dostupna, no sada – pravi video može poslužiti kao vaš prvi identifikator na najpopularnijoj društvenoj mreži na svijetu. Video možete snimiti ili uploadovati i tako se prezentovati svakome ko posjeti vaš profil. Facebook je to i objavio na svom blogu.

Primijetili ste sigurno i brojne promjene u samom interfaceu Facebooka, koje će se dešavati i narednih nekoliko dana, a uvest će i privremene filtere za profilne fotografija i videa.

Princip je jednostavan:

Otvorite svoj profil na Facebooku putem mobilnog telefona, kliknite na svoju aktuelnu profilnu fotografiju, a potom odaberite opciju “Take a New Profile Video” ili “Upolad a Video or Photo”, naravno u zavisnosti da li želite odabrati već postojeći video sa mobilnog aparata ili se želite snimiti i tako prezentovati svim posjetiteljima.

Onda odaberite jedan od frameova koji će se prikazivati kao zamrznuti dok se vaš profil ne otvori i to je to. Sada je vaš Facebook vizuelni identitet promijenjen.

Za detaljnije pojašnjenje, pogledajte video koji se nalazi u prilogu.

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating / 5. Vote count:

No votes so far! Be the first to rate this post.

As you found this post useful...

Follow us on social media!

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?

Mirko
Mirkohttps://tnt.ba
Mirko je autor mnogih članaka na yep.ba portalu za mlade. Iskusni je "digitalni" poduzetnik pa njegove savjete vrijedi pročitati

MOŽDA TE ZANIMA