back to top

YEP Inkubator poslovnih ideja: Novi proizvodi preduzeća Bueno Tuzla

Preduzeće Bueno Tuzla bavi se proizvodnjom
konditorskih proizvoda. Slatki
program preduzeća čini gumena bombona (voćni mix) – prva gumena bombona bez
glutena i vještačkih boja, domaćeg proizvođača, dok slani program čine integralni
friskini slijedećih okusa: natural, pizza, suhi sir i chia sjemenke.

Vlasnik ovog biznisa Emir Bulić bio je polaznik YEP inkubatora poslovnih ideja u gradu Tuzla. Kroz mentorstvo u izradi biznis plana, Emir je dodatno uobličio poslovnu ideju i dobio ideje za uvođenje novih proizvoda, što je realizirao kroz finansijsku podršku Projekta zapošljavanja mladih (YEP) kojeg podržava Švicarska agencija za razvoj i saradnju (SDC), a provodi njemačka konsultantska kompanija GOPA mbH.

yep inkubator poslovnih ideja: novi proizvodi preduzeća bueno tuzla

Uz podršku YEP-a, kapaciteti preduzeća su unaprijeđeni kroz nabavku nove opreme, kao i izrađena nova ambalaža i receptura te proizveden novi proizvod – friskini sa okusom “goveđi odrezak”.

yep inkubator poslovnih ideja: novi proizvodi preduzeća bueno tuzla

Bueno proizvodi mogu se naći u preko 30 marketa u BiH na odjelima zdrave prehrane.

U okviru YEP inkubatora poslovnih ideja, preko 1.200 mladih iz 32 lokalne zajednice u BiH iskazalo je interes za razvoj i unapređenje poslovne ideje i pokretanje vlastitog biznisa, njih 600 je razvilo poslovne planove, a preko 100 finansijski podržano.

Aktivnosti YEP inkubatora poslovnih ideja nastavljaju se i u 2019. godini kroz realizaciju mentoring programa u okviru kojeg će učesnici YEP inkubatora poslovnih ideja moći koristiti mentorsku i stručnu podršku u svrhu očuvanja ali i daljeg razvoja njihovh poslovnih poduhvata.

MOŽDA TE ZANIMA