back to top

YEP Priča o uspjehu: Nakon uspješno obavljenog intervjua i primjene stečenih znanja iz Kluba, Dino dobio posao

Priča Dine Eminagića svjedoči kako mu je učestvovanje u Klubu za traženje posla pomoglo da pronađe posao.Nakon završenog Ekonomskog fakulteta, krenuo je u potragu za poslom.  Aplicirao je na više od trideset konkursa za nešto manje od godinu dana, ali bezuspješno.

„Odlaskom na Biro za zapošljavanje Novi Grad radi redovnog javljanja na evidenciju nezaposlenih osoba gđa. Mersiha Bajramović, inače savjetodavac u pomenutom birou, ponudila mi je da učestvujem u aktivnostima Kluba za traženje posla. Kroz petodnevni program stručne podrške Kluba uvidio sam svoje kvalitete, prednosti, ali i mane. Gđa. Bajramović je bila ujedno i voditeljica radionica kroz koje nas je naučila kako pravilno da napišemo CV i motivaciono pismo te nam prenijela svoja stručna znanja i iskustva. Kao najveću prednost Kluba za traženje posla istakao bih aktivnost vježbanje intervjua, kroz koju sam naučio kako da se na najbolji način predstavim poslodavcu na intervju za posao.

Nakon aktivnog sudjelovanja u Klubu, saradnja sa gđom. Bajramović se nastavila, te me je nakon izvjesnog vremena pozvala i ponudila kontakt firme koja traži pripravnika. Nakon uspješno obavljenog intervjua na kojem sam primjenio stečena znanja iz Kluba, dobio sam posao. Zahvalan sam Službi za zapošljavanje Kantona Sarajevo, ali i voditeljici kluba gđi. Bajramović na pruženoj prilici koja je donijela rezultat.

Ovom prilikom bih preporučio svim nezaposlenim osobama koje se nalaze ne evidenciji nezaposlenih da se u svom općinskom birou uključe u Klub za traženje posla, te se raspitaju i o dodatnim edukacijama koje organizuje JU „Služba za zapošljavanje Kantona Sarajevo“  što će sigurno donijeti očekivane rezultate“.

Preuzeto sa: www.szks.ba 

MOŽDA TE ZANIMA