back to top

ОД НЕЗАПОСЛЕНОГ ЛИЦА ДО ПОСЛОДАВЦА

Позитиван примјер добре праксе и пословања на простору општине Рогатица, којима је и ЈУ Завод за запошљавање Републике Српске дао одређени допринос јесу млади, образовни, амбицизни, компетентни људи, које желе да раде и не бјеже од идеје покретања властитог бизниса.

Један од таквих је Предраг Нешковић из Рогатице, дијете погинулог борца Војске Републике Српске, који након дугогодишњег искуства у занимању пекар, стеченог радом за друге послодавце, одлучује да предузме сљедећи корак и упусти се у предузетништво. Његова пословна идеја у потпуности је одговарала његовим знањима и компетенцијама, па је одлучио да је и реализује.

Приликом редовног јављања на евиденцију Бироа Рогатица, Предраг је упознат са мјерама активне политике запошљавања коју спроводи Завод за запошљавање РС , која имају за циљ усмјеравање што већег броја активних тражилаца запослења у обављање приватне дјелатности, путем Програма подршке запошљавању.

То је био разлог да убрза реализацију своје идеје, а средства, која су му одобрена била су рјешење за његове планове.

 У „Пекотеци” Нешковић свакодневно се производе разноврсна пецива, колачи и торте, по жељи купаца, а успјешно пословање резултирало је и запошљавање три нова радника. Ово је само још један од примјера успјешне сарадње између, до тада незапосленог лица са једне стране и Завода за запошљавање РС са друге.

извор:https://www.zzzrs.net/index.php/vijest/od_nezaposlenog_lica_do_poslodavca/

  ')}

MOŽDA TE ZANIMA