back to top

Najunosniji poslovi od kuće (VIDEO)

Sigurno se pitate koji su to najunosniji poslovi od kuće?

Postala je svakodnevnica raditi od kuće. Možete čak i započeti biznis, biti freelancer ili pronaći kompanije kojima su potrebni radnici za rad online.

Većina njih ne zahtijeva dosta vještina i najvažnije neki poslovi mogu biti odlični za dodatnu zaradu.

Posao od kuće ima raznih prednosti. Jedna od njih je fleksiblino radno vrijeme. Ukoliko ste freelancer ili ste virtualni asistent imate mogućnost rasporediti radno vrijeme kako vama odgovara. Možete obavljati posao u bilo koje doba dana a nekada i noći. Ovo je odlično za sve koji žele da rade online posao kako bi dodatno zaradili.

Tako imate više vremena za vas, vašu porodicu i prijatelje. Sve poslovne obaveze raspoređujete prema vašim planovima i kako vama odgovara. Naravno, u nekim slučajevima nije tako pogotovo ako radite za poslodavca. No, svakako da je glavna prednost rada od kuće fleksibilno radno vrijeme.

Istraživanja pokazuju da je rad od kuće manje stresniji od rada u kancelariji. Najveći razlog tome je što kuća zona komfora i radite sami bez tipičnih stresnih situacija na poslu.

Kada se dobro obavi, rad na daljinu omogućuje zaposlenicima i tvrtkama da se usredotoče na ono što je zaista važno na performanse. Nažalost, uredsko okruženje može stvoriti “lažne pozitivne rezultate” koji mogu dovesti do pristranosti i favoriziranja.

Zbog toga kućni ambijent pozitivno utiče na radnike i stvara im više motivacije. Donosimo vam koji su to najunosniji poslovi od kuće u 2022. godini.

najunosniji poslovi od kuće
Najunosniji poslovi od kuće

Korisnička podrška i online zarada

S razvojem online  kupovine trgovicma je potrebna korisnička podrška kako bi poboljšali svoje usluge. Ovo je jedan od najunosnijih poslova od kuće. U većini slučajeva korisničke podrške imaju određeno radno vrijeme. No, ipak možete zaraditi pristojnu sumu novca. Potrebne su vam izvrsne komunikacijske vještine kako bi što bolje obavljali zadatke u opisu vašeg posla.

Korsnička podrška može biti putem e-maila, chata ili telefonskog poziva. Najvažnije je da za ovaj posao posjedujete strpljenej, izvrsne komunikacije vještine i sposobnost za marketing i prodaju.

Iskoristite znanje stranog jezika za posao od kuće

Ako znate više jezika, onda je  posao za vas prevoditelj. Mnogi od tih poslova mogu se obavljati samostalno od kuće. Na freelance platoformama možete raditi za klijente kojima je potrebno vaše znanje stranog jezika. Od pisanja tekstova pa sve do online podučavanja na vama je da se opredijelite za nišu u kojem možete iskoristiti strani jezik.

Još jedan unosan posao je podučavanje. Ukoliko znate strani jezik ili vam dobro idu društvene ili prirodne nauke onda je moguće raditi od kuće kao učitelj. Preko plaftormih za podučavanja pronađite vaše učenike kojima ćete prenijeti znanje. Osim toga možete snimati videa za YouTube koji su edukativnog karaktera. Tako ćete moći proširiti vašu zajednicu ali i zaraditi od pregleda.

najunosniji poslovi od kuće
Najunosniji poslovi od kuće, budite freelancer

Freelancer posao od kuće i online zarada

Danas možete raditi od kuće za razne klijente iz cijeloga svijeta. Možete nuditi usluge pisanja, programiranja, uređivanja i vođenja naloga na društvenim mrežama i bilo kojim drugim poslovima koji se traže.

Kada radite kao freelancer vi određujete cijenu usluge koju nudite i potpuno ste fleksibilni po pitanju vremena i lokacije gdje radite. Možete pisati i blog, a evo kako zaraditi od bloga.

Ovo može biti odličan način da započnete rad od kuće i da se iskusite kao freelancer. Nekima je ovo dodatni posao, no svakako da može biti posao koji vam nudi glavne novčane prihode.

Postoje brojne platforme gdje možete pronaći klijente. UpWork i Freelancer su najpopularnije platforme na kojima možete predstaviti sebe i vvaše radove potencijalnim klijentima.

Grafički dizajn i uređivanje web stranica

Iako je općenito potrebno neko obrazovanje da bi radili kao web programer ili grafički dizajner, poslodavce najčešće zanima vaš rad a ne koje je vaše obrazovanje. U nekim slučajevima dobar portfolio je značajniji od diplome.  Sve zavisi od prezentacije vašeg rada i sposobnosti.

Uz to, u pitanju su poslovi koje lako možete raditi od kuće, bilo kao radnik s punim radnim vremenom od kuće  ili kao freelancer. Gotovo svaka tvrtka treba web stranicu, pa postoje beskrajne mogućnosti ako se plasirate na tržište velikim ili malim poduzećima. Iskoristite znanje u WordPressu i uređujte raznim brendovima web stranice.

Vaše sposobnosti u grafičkom dizajnu posebno su tražene od brendova koji žele kreirati logo ili plasirati novi proizvod / sadržaj na društvene mreže. Poslovnih mogućnosti u ovoj branši je bezbroj. Na vama je da u potpunosti iskoristite potencijal koji posjedujete.

poslovi od kuce
Najunosniji poslovi od kuće (VIDEO)

Virtualni asistent posao od kuće

Virtualni asistent pruža administrativnu podršku tvrtki, timu ili izvršnom direktoru. To uključuje razne administrativne zadatke kao što su zakazivanje sastanaka, rezervacija putovanja, odgovaranje na e-mail, telefonske pozive ili poruke na društvenim mrežama, unos podataka ili vođenje evidencije.

Za ovaj posao potrebno je da posjedujete komunikacijske i organizacijske vještine. Budući da ćete u potpunosti raditi  online važno je da virtualni asistent ima iskustva s najnovijim tehnologijama.

Trebali biste biti upoznati sa standardnim platformama za komunikaciju i suradnju, uključujući online kalendare, softver za obradu teksta i proračunske tablice, alati za e-mail i razmjenu poruka kao što su Gmail i Slack, platforme za audio-video konferencije kao što su Skype, Slack, Google Hangouts.

Postoji bezbroj poslovni mogućnosti za rad od kuće. Ukoliko želite da se upustite u svijet online poslova prije svega odredite koje su vaše vještine i zapravo u čemu ste najbolji. Tako ćete najbolje pronaći odgovarajući posao i zaraditi.

Preporučujemo i ovo:

MOŽDA TE ZANIMA