Yep inkubatorDA Pet Care

DA Pet Care

Edin Grabovica

Da ljubav prema životinjama se može pretvoriti u odličnu poslovnu ideju, pokazao nam je Edin Grabovica, veterinar iz Sarajeva. Edin je u aprilu 2021. godine otvorio DA Pet Care, centar koji pruža sveobuhvatnu i jedinstvenu brigu za zdravlje i dobrobit životinja. DA Pet Care ima širok raspon usluga: vrtić za pse, hotel za mačke, pet-taxi i sl.

Ljubav i povjerenje su brzo stekli i ne samo da su uslugama zadovoljni vlasnici kućnih ljubimaca nego i sami ljubimci, što se vidi čim uđete u prostorije Centra. Svakom ljubimcu se pristupa individualno i  pridaje se velika pažnja svim segmentima brige: od nutricionističkog savjetovanja i plan prehrane, preporuke za odabir najadekvatnije hrane za kućne ljubimce, pet taksi, postoperativnu njegu, kućne obilaske, šetanje, kupanje, šišanje pasa i sl, naravno u zavisnosti od paketa usluga za koji se odluče vlasnici.

„Planiramo uvesti i video nadzor 24 sata koji će se dodatno naplaćivati, a vlasnici će u bilo kojem trenutku mogći vidjeti šta njihov ljubimac radi“, rekao je Edin o budućim planovima.

Kako Edin ne propušta prilike koje mu se otvaraju, postao je i zastupnik za FBiH za Super Premium brendom iz Njemačke (hrana za pse) te  je zakoračio i u polje veletrgovine 😊.

DA Pet Care nudi neveterinarske usluge, ali svakako da ukoliko na ljubimcu primijete nešto, vlasnika  upute na preventivni pregled. S obzirom da dosta pasa ima problem sa zglobovima, kukovima i laktovima, a postoje pasmine koje imaju genetski predispozicije za ova oboljenja, preporučuje im se hidroterapija koje trenutno nema u našoj  zemlji. Edin je i ovdje vidio priliku da poboljša brigu i zdravlje životinja, a svakako i priliku da dopuni djelatnost te je u procesu nabavke kade za hidroterapiju kako bi ova usluga bila dostupna i kod nas. Koliko je Edin uporan, vjerujemo da će Bosna i Hercegovina vrlo brzo imati prvi Wellnes i Spa centar za kućne ljubimce.

„Trenutno zaista pravimo razliku na tržištu, nije nam u fokusu profit nego životinja. Gledamo da ispunimo sve želje vlasniku iako zna biti svakakvih zahtjeva.“

DA Pet Care trenutno zapošljava 3 osobe i Edin se nada da će naredne godine proširiti i prostor i pojačati tim.

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Još uvijek nema glasova. Ocijenite prvi!

Žao nam je što vam se nije svidio sadržaj. Možete li nam reći zašto?

Pomozite nam da unaprijedimo sadržaj!

Recite nam kako možemo unaprijediti ovaj sadržaj

MOŽDA TE ZANIMA

Supported by TNT Grupacija spot_img