back to top

Film Borilački klub – 20 bizarnih činjenica koje niste znali!

Ako je Film Borilački klub jedan od vaših omiljenih fimova, sigurno znate napamet svaku scenu.

Evo ipak nekoliko činjenica o ovom filmu, koje ni najvatreniji obožavalac ne zna.

1. Tajler Darden se na ekranu pojavljuje četiri puta pre nego što ga zaista upoznamo kao lika.

2. U jednoj od prvih scena s naratorom pred njim se na televiziji prikazuje reklama Bridžvort Sjutiza…u kojoj učestvuje i Bred Pit.

3. Dah koji vidimo u sceni u pećini zapravo je dah Leonarda di Kaprija iz “Titanika”, ukomponovan u snimak.

4. Bred Pit nije želeo da njegovi roditelji gledaju film, ali oni su insistirali. Kada su videli scenu kada Tajler Darden sipa kiselinu na ruku, predomislili su se.

5. Prema IMDB, Bred Pit je stvarno išao kod zubara da mu za ovu ulogu okrnji jedan od prednjih zuba.

Borilački klub je film kojeg morate pogledati

Film Borilački klub

6. Helen Bonam Karter, koja je vrlo niska, nosi cipele s ogromnim platformama kako bi rastom bila bliža Bredu Pitu i Edvardu Nortonu, koji su visoki oko 185 cm.

7. Bonam Karterova je insistirala da joj šminker svu šminku radi levom rukom, jer je smatrala da njen lik, Marla, ne bi umeo da se pažljivo i dobro našminka

8. Za vreme scene u kojoj član Borilačkog kluba prska vodom sveštenika kamera se malo drma, jer kamerman nije mogao da prestane da se smeje.

9. Pre nego što su se odlučili za Breda Pita, producenti su hteli da ulogu Tajlera Dardena igra Rasel Krou.

Borilački klub je legendaran film

10. Za ulogu naratora, za koju je konačno izabran Edvard Norton, u igri su bili i Šon Pen i Met Dejmon.

Film Borilački klub

11. Uloga Marle Singer, koju igra Helen Bonam Karter, nuđena je i Riz Vinterspun i Mišel Gelar. U obzir su dolazile i Kortni Lav i Vinona Rajder.

12. Font korišćen za naslov i špicu zove se “Fight this”.

13. Kada narator sedi i piše haikue na poslu, imena na dokumentu na njegovom ekranu su imena asistenta produkcije i snimateljske ekipe filma.

14. Bred Pit i Helen Bonam Karter su tri dana snimali zvuke orgazma za svoju scenu seksa koja se ne vidi

15. Rečenica “šaputanja na jastuku” (kada Helen Bonam Karter kaže da nije ima tako dobar seks od fakulteta) prvobitno je trebalo da glasi “Hoču da abortiraš”, ali Laura Ziskin, producent iz Foks 2000, smatrala je da je to preterano vulgarno. Rečenica je trebalo da se izmeni, s tim što nova verzija nije podložna menjanju, Kada je videla drugu verziju, Zskinova je smatrala da je još vulgarnia, ali nije ništa mogla da učini.

Film Borilački klub

16. U sceni kada narator prvi put udara Tajlera Dardena, Edvard Norton je trebalo “kobajagi” da udari Breda Pita. Reditelj mu je, međutim, u poslednjem trenutku rekao da ga stvarno udari, tako da je i njegov uzvik bola stvaran, dok se Norton smeje.

17. Broj telefona Marle Singer isti je kao Tonijev broj u filmu “Memento”.

18. Za vreme snimanja ove scene Norton je bio potpuno go od pasa naniže.

19. Kada Tajler drži govor u Fajt klubu, dok govori o rok zvezdama gleda direktno u Lik Džereda Leta.

20. Na kraju, u poslednjoj sceni filma, ubačena je slika muških genitalija, poput one kakvu je Tajler Dardon ubacivao u filmove dok je radio na projektoru.

Borilački klub je mnogima omiljeni film Brad Pitta

film borilacki klub
Film Borilački klub

Film Borilački klub gledajte online na Kanal 6 HD televiziji! A ako više volite muziku, predlažemo vam naš Sevdah TV. Borilački klub redovno prikazujemo u filmskim maratonima na Kanalu 6 kojeg možete gledati online na kanal6.ba ili kod vodiečih telekom operatera kao što su BH Telecom, Telemach, HT Eronet i drugi.

Kanal 6, Sevdah TV, TNT Kids TV i Dreamporn HD su televizije u vlasništvu TNT Grupacije koja okuplja 7 radija, 4 TV kanala i 22 web sajtafokusirana na Balkan.

Borilački klub je samo jedan od 500 filmova koje ćete uskoro moći gledati online BESPLATNO na našem servisu gledalica.ba.

MOŽDA TE ZANIMA