back to top

Globalhost preuzeo brigu o klijentima servisa fantasticno.com

Poduzeće Globalhost d.o.o., inače jedna od vodećih kompanija u Bosni i Hercegovini kada je u pitanju pružanje usluga iz oblasti web hostinga, preuzelo je web hosting i domain djelatnost servisa fantasticno.com, te brigu o svim njihovim postojećim web hosting i domain klijentima.

Globalhost je svojom uslugom, koja je dostupna putem web stranice www.global.ba, prisutan na tržištu Bosne i Hercegovine punih 18 godina, piše biznis portal yep.ba

Kompanija se bavi pružanjem usluga iz oblasti web hostinga, kako malim tako i većim, zahtjevnim klijentima, te je ovlašteni Registrar državne domene Bosne i Hercegovine (.ba).

Usluge kao što su shared web hosting, reseller hosting, VPS serveri, dedicated serveri i kolokacija servera, bazirane su na vlastitoj infrastrukturi i resursima unutar vlastitog data centra, a što je garancija stabilne i kvalitetne usluge, pogotovo kada su u pitanju klijenti iz naše regije.

Globalhost je lider na tržištu

Prema riječima direktora poduzeća Globalhost d.o.o. Perice Dujmovića, u planu je nastavak trenda širenja i unaprijeđenja usluga koje pruža ovo poduzeće. Isto tako, ističe, da je poduzeće u ovoj godini ostvarilo značajne napretke.

“Tokom prošlog mjeseca smo uspostavili suradnju sa kompanijom BH Telecom, te smo naš data centar povezali sa direktnim optičkim linkom prema BH Telekomu, što će korisnicima BH telekoma omogućiti instantan odziv i maksimalno brz pristup servisima koji se hostaju kod nas, a važno je istaći i to da Globalhost već od ranije ima direktnu vezu sa kompanijama Telemach i HT Mostar.” kaže Dujmović i nastavlja:

“Početkom ove godine smo potpisali partnerski NOC ugovor sa kompanijom koja razvija najpopularniji web hosting kontrol panel, a riječ je o američkoj kompaniji cPanel LLC. Pored navedenog, ostvaren je velik napredak u ponudi dediciranih servera, gdje je dostupan širok spektar servera svjetskih premium brendova DELL i HPE, te su svi dedicirani serveri iz naše ponude operativni već nekoliko minuta nakon narudžbe i uplate za iste. Korisnicima dediciranih servera omogućena je potpuna kontrola nad serverom; poput instalacije operativnog sistema, remote reboota, serijske konzole putem web interfejsa, i drugih opcija, a što je korisniku dostupno putem korisničkog panela na web stranici global.ba.”, istakao je Dujmović.

MOŽDA TE ZANIMA